معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سیستم لولهکشی شهر همدان فرسوده شده و برای رفع این مشکل، حمایتهای مالی نیاز است.
دکتر “حسین عرفانی” دوشنبه ۴ آبان در کارگاه آموزشی ایمنی آب، با بیان اینکه محوریت توسعه در دنیای امروز سلامتمحوری است، اظهار کرد: آب مایه حیات بوده و سلامت بدون ایمنی آب، امری غیرممکن است و همه خلقت خدا زندگی و حیات خود را وابسته به آب میدانند.
وی یادآور شد: کشوری که از نظر جغرافیایی در منطقهای خشک و نیمهخشک قرار دارد باید مدیریتی مناسبی در منابع آبی وجود داشته باشد و از این منابع بهدرستی استفاده شود.
عرفانی با بیان اینکه منابع آب با هزاران زحمت تهیه، تصفیه، توزیع و به مرحله مصرف میرسد و ما شاهد بد مصرف کردن آن هستیم، تصریح کرد: متاسفانه در بخش کشاورزی که یکی از محورهای توسعه کشور محسوب میشود، مدیریت مناسب مصرف وجود ندارد و در بسیاری از منابع به سمتی سوق داده میشوند که آبهای زیرزمینی را با چالش مواجه کرده است.
عرفانی تاکید کرد: ما باید از امروز به فکر نسل آینده بوده و در حفظ منابع آب دقت نظر لازم را داشته باشیم.
وی با اشاره به سال وضعیت همدان در سال ۹۲ اظهار کرد: در سال ۹۲، مرکز همدان با چالش نیترات آب روبرو بود و در بحث فلوراید نیز شهرستانها و روستاهای همدان میزان مورد نیاز در آبها وجود ندارد و با کمبود مواجه است.
عرفانی با بیان اینکه در حال حاضر همدان در حوزه آبریزی با مشکلاتی مواجه است یادآور شد: با توجه به اینکه بخش قابل توجه آب شرب همدان از رودخانههای بالادستی سد اکباتان و چاههای شهرستان بهار تامین میشود، امیدواریم با برنامهریزیهای درازمدت در این خصوص بتوانیم منابع مورد نیاز را تامین کنیم.
وی ورود فاضلاب خانگی و پساب روستاهای مسیر رودخانه یلفان به سد اکباتان از مهمترین مشکلات و عوامل تهدیدکننده سلامت آب شرب دانست و گفت: فاضلاب روستاهای بالادست سد اکباتان وارد سد میشود که باید از این امر جلوگیری شود.
عرفانی در بخش دیگری با اشاره به شاخصهای مرتبط با آب تا پایان سال ۹۳ در استان تصریح کرد: ۹۹٫۸۴ درصد خانوارهای روستایی استان به آب آشامیدنی دسترسی دارند و ۹۹ درصد این خانوارها از شبکه عمومی آب آشامیدنی برخوردار هستند.
وی به مطلوب بودن آبهای آشامیدنی موجود در استان اشاره کرد و افزود: در بخش شهری ۹۹٫۹ درصد و در بخش روستایی ۹۲٫۱ درصد نمونههای آب آشامیدنی استان از نظر آزمایشهای باکتریولوژیک مطلوب شناخته شده است.
عرفانی اظهار کرد: همچنین با توجه به شاخصهای سال گذشته، ۹۷٫۳ درصد نمونههای آب آشامیدنی در بخش شهری و ۹۲٫۷ درصد در بخش روستایی از نظر آزمایشهای شیمیایی مطلوب شناخته شده است.
وی با بیان اینکه قرن ۲۱، قرن اپیدمیهای غیرواگیر است گفت: در طی سال های گذشته بحث تصفیههای خانگی در بازار بسیار داغ بوده اما متاسفانه در خصوص استفاده درست از فیلترها به خوبی اطلاعرسانی نمیشود، در صورتی که بسیاری از املاح برای سلامتی بدن لازم و ضروری است که اگر از آب مقطر استفاده شود بسیاری از مواد مورد نیاز بدن تامین نمیشود.
عرفانی در پایان به اقدامات کلرسنجی در استان اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته در مجموع ۱۹۵ هزار و ۳۷۴ مورد کلرسنجی در سطح استان انجام شده که تعداد موارد مطلوب ۱۵۸ هزار و ۱۵۲، موارد صفر ۲۸ هزار و ۳۸۹ و سایر موارد هشت هزار و ۸۳۳ به ثبت رسیده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۸۰۴۰۱۷۴۰ تاریخ انتشار:دوشنبه ۴ آبان ۱۳۹۴ – ۱۴:۴۴