محمودرضا عراقی صبح امروز در کارگاه آموزشی – توجیهی ایمنی آب شرب همدان، با اشاره به اینکه درباره حفظ و ارتقا کیفیت آب هماهنگیهایی در سطح مدیریتی شکل گرفته و در حال انجام است، اظهار داشت: در اواخر قرن ۱۹ مسائل افزایش جمعیت، رشد سریع شهرنشینی، تولید پساب و رهاشدن فاضلاب در منابع آبی مطرح و حساسیتها در زمینه منابع آبی بالا رفت تا بتوان براساس آن برنامهریزیهایی را انجام داد.
وی افزود: یکی از ضعفها در حوزه کیفیت آب، فقدان دادههای لازم در کنار منابع اطلاعاتی بود که امر تجزیه و تحلیل را دشوار کرد، از سوی دیگر ضعف آگاهیها و باورهای عمومی از مشکلات در حوزه آب محسوب میشود.
معاون عمرانی استاندار همدان بیان کرد: در ارتباط با موضوع ایمنی آب باید مفاهیم نهادینه شود تا مردم راه و مسیر را بشناسند و بتوانند با متخصصان در این حوزه همراهی لازم را داشته باشند.
وی اظهار داشت: تعریف توسعه پایدار آب این است که توازنی میان تقاضای آب و اندوختههای منابع آب ایجاد شود ولی اگر نتوانیم این توازن را ایجاد کنیم به درستی به توسعه پایدار دست پیدا نمیکنیم.
عراقی با اشاره به اینکه براساس میانگین جهانی باید ۴۰ درصد از منابع تجدیدپذیر آب را استفاده کرده و مابقی بهعنوان منابع استراتژیک ذخیره شود، گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد منابع تجدیدپذیر آبی در کشور استفاده شده و این نشان میدهد وارد تنش آبی شدهایم.
وی با بیان اینکه فرآیند کیفیت و کنترل آب از ابتدای حوضه آبریز آغاز میشود، تصریح کرد: باید فرآیند تصفیه آب در تاسیسات را کنترل کنیم چراکه چرخهای نیست که تنها به تصفیهخانهها محدود باشد، این امر میتواند در بازدارندگی آلودگی آب در مقاطع مختلف منجر شود.
عراقی تامین آب سالم، دفع بهداشتی و مدیریت بهینه آب را سه محور سلامت جهانی آب اعلام کرد و گفت: کیفیت آب منعکسکننده تعیین سطح آگاهی، تمدن و شعور اجتماعی است.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به تغییر اقلیمی که در کشور رخ داده شاهد تشدید آن بهواسطه استفاده از منابع آب زیرزمینی بیش از حد مجاز از طریق چاههای غیرمجاز و اضافهبرداشت چاههای مجاز هستیم.
معاون استاندار همدان با اعلام اینکه برنامههایی برای تامین آب شرب همدان از دشت بهار در دستور کار داریم، گفت: تاسیسات و تجهیزات تامین هزار و ۸۰۰لیتر در ثانیه از دشت بهار-همدان ایجاد شده ولی به سبب افت منابع آب زیرزمینی کمتر از ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب از دشت بهار برداشت شده و به همدان منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه افت منابع آب زیرزمینی، آسیبهای جدی برای سلامت آب شرب بههمراه دارد، گفت: در حال حاضر در دشت بهار با شوری آب مواجه هستیم و متاسفانه در برخی مناطق با گازدار شدن منابع آب مواجه شدهایم که در کیفیت آب تاثیر منفی داشته است.
معاون استاندار همدان با اشاره به ذخیرهسازی ۲۳ میلیون مترمکعب آب در سد اکباتان در ابتدای تابستان امسال عنوان کرد: از ۱۵ اردیبهشت ورودی آب به سد اکباتان نداشتیم ولی با این وضعیت هیچگونه قطعی آب در همدان رخ نداد و در حال حاضر نیز چهار میلیون مترمکعب آب پشت سد ذخیره شده است.
عراقی با اعلام اینکه سدهای مخزنی، نجاتدهنده مناطق خشک است، گفت: امسال وضعیت بسیار پیچیدهای برای تامین آب شرب همدان داشتیم ولی خوشبختانه در انسجام کامل از این مشکلات عبور کرده و تمامی آبهای سطح شهر را به سمت تصفیهخانهها مدیریت کردیم.
منبع:تسنیم کد خبر:۸۹۸۱۱۶ تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۴ – ۱۰:۴۱