دبیر و مجری طرح احیای دریاچه ارومیه گفت:ما باید پس از گذشت ۵ سال از آغاز برنامه احیا بهطور سالانه ۱٫۲ میلیارد مترمکعب مصرف آب کشاورزی را کاهش دهیم.
دکتر “عیسی کلانتری” امروز (سهشنبه) در نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه در ساختمان ستادی وزارت نیرو با بیان این مطلب که بخش عمدهای از روشهای احیای دریاچه ارومیه به صرفهجویی آب در بخش کشاورزی مرتبط است، اظهار داشت: کاهش ۵۰ درصدی آب در کشاورزی، تاثیری در محصول ندارد.
وی با بیان اینکه ما بایستی پس از گذشت ۵ سال از آغاز برنامه احیا بهطور سالیانه ۱٫۲ میلیارد مترمکعب مصرف آب کشاورزی را کاهش دهیم، افزود: اینکار شدنی است و به بخش کشاورزی نیز کمک خواهد کرد.
کلانتری با اشاره به بررسیهایی که توسط مشاور یکم در دو دشت ارومیه و زرینه رودانجام شده و نشان می دهد، راندمان مصرف آب بجای ۰٫۷۵ مترمکعب مصرف آب کشاورزی، در دشت ارومیه بیش از ۱٫۳ و در دشت زرینه رود ۱٫۵ مترمکعب آب مصرف می کنند، بیان داشت: یکی از کشاورزان در میاندوآب می گوید به رغم اینکه امسال ۱۰ درصد کمتر آب در اختیار ما گذاشتند، تولید محصول ما ۲۲ درصد افزایش یافت که این دقیقا بهخاطر غرقابی شدن زمین و خارج شدن هوا و خفگی ریشه است و این مورد نشان دهنده این است که میزان زیادی از آب در کشاورزی هدر می رود.
وی با بیان اینکه با هماهنگی در مصرف آب بخصوص در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تصویب شده در مدت ۵ سال به میزان ۴۰ درصد از مصرف آب کاسته شود، گفت: اگر ۵۰ درصد از سهمیه آب کشاورزی هم کاسته شود، تاثیری در میزان تولید محصول کشاورزی نخواهد داشت.
دبیر و مجری طرح احیای دریاچه ارومیه رها سازی آب سدهای حوضه دریاچه را یکی دیگر از راهکارهای احیای دریاچه ارومیه دانست و افزود: امسال قرار شده حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب رهاسازی در زمستان داشته باشیم و در کنار آن پیاده سازی سامانههای تحت فشار، انتقال آب با لوله برای جلو گیری از تبخیرنیز مورد آزمایش قرار گیرد.
وی اضافه کرد: اگر مسئولین به فکر اصلاح سامانه نباشند و همکاری وزارت کشاورزی، صنعت و معدن، محیط زیست، بهره برداران، شوراها، استانداران و مردم نباشد وزارت نیرو به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد.
کلانتری تصریح کرد: متاسفانه در مصرف آب، فرسایش خاک و کمترین بهرهوری از آب در دنیا حائز مقام اول هستیم.
وی با بیان اینکه کشاورزان کرمان به این نتیجه رسیده اند که ۹۳ درصد باغ های پسته خود را ببرند تا بقیه باغهای پسته را نجات دهند، افزود: این اتفاق در تمام کشور افتاده و وظیفه ماست تا در مصرف آب کاهش دهیم تا طبیعت از دست رفته احیا شود.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۷۲۸۱۸۷۱۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۲۸ ۰۴:۳۴