سخنرانی علمی و پژوهشی دکتر مسعود منتظری نمین با موضوع قابلیتهای مدلسازی هیدرودینامیکی و هیدرولیکی در ایران توسط کمیته پژوهش شرکت آب منطقهای فارس برگزار شد.
در این نشست که با استقبال شماری از اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز، دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد و کارشناسان آب منطقهای فارس روبرو گردید منتظری نمین با اشاره به ضرورت نوشتن و تهیه مدل های هیدرودینامیکی مورد نیاز در کشور، به ارائه تجربیات و توانمندیهای داخلی ساخت مدل ها پرداخت.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه تلاش زیادی برای توسعه مدلهای محاسباتی در کشور صورت گرفته است، افزود: اولین تجربه رسمی ما در این زمینه نرم افزار همت HEMAT نام دارد که علاوه بر قابلیت مدلسازی دوبعدی جریان، رسوب و عوامل کیفی، برای اولین بار ترکیب مدلهای یک بعدی و دوبعدی را فراهم کرده است.
وی مدلسازی شکست سد براساس نیازهای مطرح شده در این بخش را از جمله تجربیات مطلوب مدلسازی در داخل کشور دانست و ضمن ارائه تجربه خود در پروژه شکست سد حوضههای کارون، کرخه و دز در استان خوزستان، پیش بینی نحوه پیشروی جبهه موج سیل را مورد بررسی قرار داد.
منتظری نمین با بیان تجربه ساخت مدل دو بعدی کیفی مخزن، به برخی از قابلیت های این مدل از جمله پیش بینی توزیع درجه حرارت، اکسیژن محلول و شبیهسازی هوادهی در مخزن و تجربیات استفاده از این مدل در سد یامچی اشاره کرد و در ادامه به بحث شبیه سازی زمین لغزه و جریانهای چگالی در مخازن پرداخت.
وی قابلیت تولید شبکه نامنظم مثلثی، حل معادلات حاکم در مختصات کارتزین و کروی و استفاده از شبکههای مدون بدون ساختار و دارای ساختار تو در تو را در کنار توانایی مدل سازی آشفتگی از جمله شاخصههای این مدل برشمرد و ضمن ارایه مثالهایی از مدل هیدرودینامیک PMODYNAMICS به عنوان یک نرم افزار توسعه یافته در شبیهسازی الگوی جریان در خلیج فارس و بندر نوشهر، به کاربردی بودن این مدل و سرعت اجرای آن اشاره کرد.
این مدل هیدرودینامیک شبیهسازی پدیدههای دریایی موج، جزر و مد، جریان و رسوب را در بر میگیرد.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۷۲۵۱۸۶۴۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۲۵ ۱۱:۴۶