پژوهشگران مرکز رشد بیوتکنولوژی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری کیتهایی برای شناسایی آلودگیهای آب و صنایع غذایی ارائه کردند که زمان تشخیص آلودگی آب را از ۷۲ ساعت به ۱۶ ساعت کاهش میدهد.
دکتر حسن سلیمی مدیرعامل شرکت دانش بنیان سازنده این کیتها خاطرنشان کرد: کیت «کلی زیست» (ColiZist) کیتی است که برای شناسایی آلوگیهای میکروبی صنایع آب و فاضلاب، غذایی و دارویی، استخرها و مصارف خانگی به کار میرود و در این شرکت تولید شده است.
وی یکی از تستهای اساسی در صنعت آب را بررسی آلودگی آب به آلودگیهای مدفوع دانست و اظهار داشت: در صورت مثبت بودن این تست، آب غیر قابل شرب خواهد بود که برای شناسایی این آلودگی روشهای قدیمی وجود دارد که نسبتا زمانبرند ولی در این مطالعات ما با تولید کیتهای «کلی زیست» سرعت تشخیص آلودگی را نسبت به روشهای قدیمی افزایش دادهایم.
سلیمی زمان تشخیص در تستهای سنتی را ۷۲ ساعت ذکر کرد و گفت: این زمان با کیتهای تولید شده به ۱۶ ساعت کاهش یافته است.
مجری طرح با تاکید بر این که سرعت تشخیص در برخی از صنایع از جمله آب بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در نمونههای خارجی این محصول نیاز به ظرف استریلی است تا تستهای مورد نظر انجام شود که این خود مستلزم صرف هزینه و زمان است در حالی که در نمونه ایرانی انجام تست تسهیل شده است؛ به نحوی که کیت در بستهبندیهای استریل ارائه میشود.
وی به نحوه استفاده از این کیت اشاره کرد و گفت: کاربر با اضافه کردن آب به داخل بسته، پس از گذشت زمان، قادر به اندازه گیری میزان آلودگیهای آب است.
این محقق با تاکید بر این که از کیت تشخیص آلودگی آب میتوان برای سیستمهای تصفیه آب خانگی استفاده کرد، توضیح داد: فرمولاسیون این کیت به گونهای است که در صورتی که باکتری مورد نظر در آب باشد، رنگ آن را آبی میکند و از این طریق هر فردی قادر به شناسایی آلودگیها است و نیازی نیست تا کاربر فرد میکروبیولوژیست و یا متخصص باشد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۲۲۱۴۳۶۶ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ – ۰۹:۱۱