مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: یکپارچه سازی حوضههای آبریز پس از چندین سال پیگیری به عنوان اولین تجربه کشور برای مدیریت یکپارچه محقق شد.
حاج رسولی ها درباره یکپارچه سازی حوضه آبریز گفت: این مساله به عنوان اولین تجربه کشور برای مدیریت یکپارچه به حساب میآید که از سال ۸۰ موضوعات مربوط به آن مطرح شده اما زمینه اصلی از برنامه پنجم و بعد از آوردن تبصره در بند ۱۴۰ قانون پنجم استارت خورد.
بهگفته وی در دو سال گذشته مدیریت یکپارچه حوضه آبریز آغاز به کار کرده و به لحاظ ساختاری در وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب، مدیرکلها مستقل شده که در همین راستا نیز جلسات مختلفی برگزار شد.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به حوضه زاینده رود اظهار کرد: برای حوضه آبریز زاینده رود تاکنون هشت جلسه با ریاست وزیر نیرو و با حضور استانداران، معاونان وزارت جهاد کشاورزی، محیط زیست و صنایع تشکیل شده است.
حاجرسولیها با بیاناینکه حوضه آبریز زهره، اترک، قمرود، دریاچه نمک، ارس ،کارون از نمونه حوضههای آبریز مسئلهدار در ایران است،گفت: با توجه بهاینکه دولت برای حوضه آبریز ارومیه بهطور مستقل ورود پیدا کرده بههمیندلیل کارگروهی جداگانه با پشتیبانی وزارت نیرو پیگیر احیای حوضه آبریز ارومیه شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به جانمایی برخی سدها که درست نبوده است، اظهار کرد: هشت سال است که در کشور بارندگی از میانگین کمتر بوده بهطوریکه امسال سهم کشور از میزان بارندگی ۱۸ درصد از میانگین کمتر بوده است.
حاجرسولیها با بیان اینکه این مساله موجب تداوم خشکسالی در کشور شده است،گفت: خشکسالی موجب کاهش روانآبها شده است اما امیدواریم که این خشکسالی موفقی باشد و بتوانیم راهکارهای مدیریتی لازم را در این زمینه اتخاذ کنیم.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۲۲۱۴۳۰۶ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ – ۰۴:۲۶