معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای همدان گفت: با توجه به افت منابع آب زیرزمینی تغییر الگوی کشت در همدان ضروری است.
“منصور ستوده” در همایشی که به مناسبت روز روستا و با حضور دهیاران و شوراهای اسلامی شهرستان فامنین در بخش پیشخور برگزار شد، اظهار داشت: منابع آبی شهرستان فامنین اصلا” مساعد نیست و در این شهرستان مصرف آب در بخش کشاورزی حدود ۹۴ درصد است و در بخش صنعت به یک درصد هم نمیرسد.
وی تصریح کرد: در شهرستان فامنین ۶۸۷ حلقه چاه مجازکشاورزی، در بخش شرب ۷۸ حلقه، در بخش صنعت ۱۶ حلقه و در بخش دام و طیور ۳۱ حلقه وجود دارد.
وی گفت: متاسفانه خشکسالی و کاهش بارندگی باعث خشک شدن چشمهها و قنوات شده است که تبعات آن کاهش آب شرب و کشاورزی و بروز فروچاله هاست و مثال عینی آن تنها رودخانه فامنین یعنی قره چای است که در گذشته ۱۳۰۳ میلیون مترمکعب آب از آن خارج می شد، ولی اکنون به دلایل مذکور خشک شده است.
ستوده افزود: دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به بحث آب دارد و پروژههای مختلفی را در دست اجرا دارد که مهمترین آن طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است که دارای ۱۵ ریزپروژه است و ۱۱ پروژه آن درحوزه آب منطقه ای است که میتوان انسداد چاههای غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند آب وبرق را از مهمترین بخش آن نام برد که هدف آن تعادل در بخش آب است.
وی تاکید کرد: در شهرستان فامنین تاکنون ۳۵ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود شده است و تعداد ۱۱۸ کنتورهوشمند آب و برق بر روی چاههای مجاز برقی نصب شده است و این روند به سرعت درحال اجراست.
ستوده گفت: کشاورزانی که چاه غیرمجاز دارند می توانند پس از پرکردن چاه غیرمجاز خود، مجوز چاه صنعتی با دبی ۲۵ مترمکعب درشبانه روز دریافت کنند.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۷۲۰۱۸۵۶۴ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۲۰ ۰۲:۳۰