مدیر جهاد کشاورزی بشرویه گفت: رطوبت و آبیاری زیاد آویشن باغی نه تنها برای رشد این گیاه مناسب نیست، بلکه سبب کاهش کمیت و کیفیت اسانس آویشن خواهد شد.
حسین سرچاهی گفت: آویشن باغی، گیاهی مدیترانهای است که در طول رویش به هوای گرم و نور فراوان نیاز دارد، این گیاه خشکی دوست و به سهولت قادر به تحمل خشکی است.
وی با اشاره به اینکه کشت این گیاه در زمینهایی که سبب آب ایستایی میشود مناسب نیست، افزود: برای کاشت این گیاه خاک سبک بهتر از خاک با بافت سنگین است.
مدیر جهادکشاورزی بشرویه اظهارکرد: تهویه خاک نقش عمدهای در افزایش عملکرد دارد، رطوبت و آبیاری زیاد نه تنها برای رشد این گیاه مناسب نیست، بلکه سبب کاهش کمیت و کیفیت اسانس آویشن خواهد شد.
سرچاهی ادامه داد: افزودن عناصر غذایی باید با دقت انجام شود، زیرا مواد غذایی فراوان و یا کمبود عناصر غذایی مناسب نیست.
وی تصریح کرد: قبل از کاشت باید به زمینهای تهی از مواد و عناصر غذایی ۲۰ تا ۳۰ تن در هکتار کودهای حیوانی کاملا پوسیده به زمین داده شود.
مدیر جهادکشاورزی بشرویه با اشاره به اینکه زمان کاشت آویشن به روش کاشت و شرایط اقلیمی محل رویش بستگی دارد، اظهار کرد: عدهای از محققان زمان مناسب برای کاشت مستقیم بذر در زمین اصلی را اواسط پاییز میدانند، در حالی که عدهای دیگر اوایل بهار را زمان مناسب برای کاشت میدانند.
سرچاهی تاکید کرد: آویشن باغی را بصورت مستقیم و غیرمستقیم میتوان تکثیر کرد، تکثیر بصورت مستقیم توسط کاشت بذر در زمین اصلی صورت میگیرد، همچنین میتوان آویشن را بصورت غیرمستقیم در خزانه هوای آزاد کشت کرد.
وی با اشاره به اینکه طی تحقیقات انجام شده در شهرستان بشرویه، تکثیر به وسیله بذر مناسبتر است، ادامه داد: در این شهرستان اگر هدف از کاشت، برداشت پیکر رویشی باشد فاصله ردیفها را ۴۰ سانتیمتر و فاصله روی ردیفها را ۵ تا ۱۰ سانتیمتر در نظر میگیرند و اگر هدف از کاشت، برداشت بذر باشد فاصله بین ردیف را ۵۰ سانتیمتر و فاصله روی ردیفها را تا ۲۵ سانتیمتر تغییر میدهند.
مدیر جهادکشاورزی بشرویه تصریح کرد: مقدار بذر مورد نیاز برای کشت مستقیم ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار است.
سرچاهی یادآور شد: بذر آویشن بسیار ریز است، لذا برای تسریع در کاشت و همچنین یکنواختی تراکم بذرها در روی ردیف بهتر است به نسبت یک به سه با ماسه نرم مخلوط شود.
وی با بیان اینکه عمق بذر نیمسانتیمتر مناسب است، ادامه داد: با توجه به اینکه آویشن باغی ۷ تا ۱۰ روز پس از کاشت سبز میشود و در طول این مدت باید رطوبت خاک را حفظ کرد، برای این کار میتوان پس از قرار دادن بذر ردیف روی آن را با ماسه، ورمی کمپوست مخلوط با ماسه یا کود حیوانی گاوی پوسیده مخلوط با ماسه روی بذور را پوشاند.
مدیر جهاد کشاورزی بشرویه افزود: این کار باعث شده رطوبت خاک حفظ شود و برای جوانهزنی گیاهچه مشکلی بوجود نیاید، همچنین میتوان بعد از کشت روی آن را با پلاستیک پوشاند که این روش برای جوانهزنی بذور بهتر خواهد بود.
سرچاهی خاطرنشان کرد: به دلیل رشد کند در مراحل اولیه، مبارزه و وجین علفهای هرز اهمیت زیادی دارد، برگردان کردن بین ردیفها به منظور تهویه خاک نقش زیادی در افزایش عملکرد خواهد داشت.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۱۹۱۱۹۷۲ تاریخ انتشار:یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ – ۰۶:۳۴