بر اساس مصوبه ابلاغ شده از سوی شورای عالی اقتصاد، از ابتدای مهرماه سال جاری تعرفه آب مصرفی از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. در این خصوص مسئولان ارشد تصمیم گیر در خصوص آب کشور نظرات جالبی دارند.
* جانباز: فقط برای ۱.۹ درصد از جامعه افزایش ۳۰ درصدی داشته ایم
حمید رضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با انتقاد از نحوه پرداخت رسانه ها به مسئله افزایش تعرفه آب گفت: در چند روز اخیر فضای رسانه و نوع اطلاع رسانی به گونه ای بوده که انگار ۳۰ درصد قیمت آب گران شده، در حالی که فقط برای مشترکانی که بالای ۴۰ مترمکعب مصرف آب شرب دارند ۳۰ درصد آب بها افزایش یافته که این مشترکان، فقط ۱.۹ درصد جامعه هستند.
وی افزود: بر اساس میزان مصرف، ۵۲ درصد افراد جامعه با ۱۰ درصد افزایش تعرفه آب، ۲۱ درصد از مشترکان با ۱۵ درصد افزایش تعرفه و ۲۵ درصد با ۲۰ درصد افزایش تعرفه در قبوض جدید مواجه می شوند که با توجه به مصرف کم آنها و آب بهایی که به طور متوسط ۳۵۰ تومان بر مترمکعب محاسبه می شود، رقم اندکی در سبد هزینه های خانوار است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اذعان داشت: اینکه در روزنامه ها اعلام شد ۳۰ درصد آب گران شده، با واقعیت همخوانی ندارد؛ متوسط افزایش تعرفه آب برای تمامی پله های مصرفی ۱۵ تا ۱۷ درصد است.
* محمودی: از اهداف قانون هدفمندی جا مانده ایم
ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو در این خصوص به تسنیم گفت: اگر نرخ تعرفههای مصرف آب و برق با توجه به فاصلهای که با قیمت تمامشده دارند، هر سال بهاندازهای افزایش نیابد، این عدمرشدها جمع شده و در جایی باید یکباره اعمال شود؛ اما اگر با شیب ملایم اتفاق بیفتد بهگونهای که برای اشخاصی که ضعیف هستند فشار مضاعف اقتصادی بههمراه نداشته باشد و کسانی که مصارفشان عمده است بر اساس قانون و در چهارچوبهای فنی و اقتصادی بیش از کممصرفها، افزایش پرداختی داشته باشند، این روند مطلوب خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون هدفمندی یارانهها در برنامهای ۵ساله مقرر شده بود که نرخها به قیمت تمامشده برسند، اذعان داشت: اگر بخواهیم بر اساس قانون هدفمندی یارانهها تصمیم بگیریم باید سالانه حداقل ۲۰ درصد افزایش قیمت در تعرفههای مصرفی آب و برق اعمال کنیم؛ اما تاکنون از اهداف قانون هدفمندی یارانه ها جا مانده ایم.
* دائمی: متوسط افزایش قیمت فقط ۵۲ تومان برای هر مترمکعب است
علیرضا دائمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو به تسنیم گفت: متوسط قیمت دریافتی از مصرف کنندگان آب شرب در شهرها ۲۹۷ تومان به ازای مصرف هر مترمکعب بود، که با افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی تعرفه های مصرف آب در پله های مختلف، رقم متوسط تعرفه آب به ۳۴۹ تومان در هر مترمکعب رسید.
وی با اشاره به ثابت ماندن نرخ آب در دوسال اخیر گفت: اگر نرخ تورم هر ساله را درنظر بگیریم، نسبت به تورم نه تنها بهای آب نسبت به سالهای گذشته افزایشی نداشته بلکه با وجود این افزایش اندک نیز در مجموع بهای مصرفی آب نسبت به گذشته کاهشی بوده است.
* نوذری پور: این افزایش قیمت، تأثیری در حل بحران آب ندارد
علیرضا نوذریپور قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: قیمت آب در تهران بهطور میانگین برای مشترکان کممصرف و پرمصرف ١٧ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این میزان افزایش پاسخگوی نیازهای صنعت آب نیست، ادامه داد: با توجه به فاصله یکسومی بین قیمت فروش و هزینه تمامشده باید گفت که این میزان افزایش نمیتواند مشکلات صنعت آب را برطرف کند.
این مقام مسئول با اشاره به این نکته که قیمت آب در بخش خانگی برای مشترکان کممصرف زیر ۱۰ درصد افزایش یافته است گفت:در حال حاضر ۶۰ درصد مشترکان تهرانی زیر ۱۰ درصد مصرف دارند.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران ادامه داد: با توجه به اینکه قیمت آب برای بخش بزرگی از جمعیت تنها ۱۰ درصد افزایش یافته است، میتوان گفت که این میزان تاثیری در حل بحران آبی کشور ندارد و باید تدابیر اساسی برای آن اخذ شود.
نوذریپور با بیان اینکه افزایش قیمت آب باید به قیمت تمامشده نزدیک شود، اظهار کرد: این میزان افزایش قیمت نیز از نظر ما یک گام مثبت است و امیدواریم که در گامهای بعدی دولت به مبلغ منطقیتری دست یابیم.
او ضمن اظهار این نکته که باید قیمت آب بهگونهای باشد که مشکلات این صنعت برطرف شود، گفت: با توجه به بحرانیبودن شرایط آب در کشور باید افزایش قیمت بهصورت منطقی باشد تا بتوان از این بحران عبور کرد.
آنچه از صبحت های این مسئولان قابل برداشت است، تأکید بر افزایش اندک تعرفه آب نسبت به جامعه، اهداف قانون هدفمندی یارانه ها، تورم و شرایط گذر از بحران آبی کشور است و هر ۴ مسئول به این مسئله اشاره دارند که نباید نسبت به افزایش اندک تعرفه آب بزرگنمایی کرد.
منبع: افکارخبر کد خبر:۴۵۵۱۴۵ تاریخ انتشار:شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۲