مدیر دفتر نظارت بر بهداشت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور (آبفا) گفت: «نیترات» بر خلاف بسیاری از اظهارنظرها، مادهای خوراکی و نه سمی است، اما نباید بیش از میزان مجاز مصرف شود.
کوشیار اعظم واقفی با تاکید بر اینکه هر ماده خوراکی نباید بیش از میزان تعیینشده مصرف شود، افزود: نیترات نیز مانند همه اقلام خوراکی باید به میزان مجاز مورد استفاده قرار گیرد تا مشکلساز نشود.
وی تصریح کرد: استاندارد تعیینشده برای میزان نیترات موجود در آب ۵۰ میلیگرم در هر لیتر است، اما بر اساس استاندارد سازمان جهانی بهداشت، نیترات ۵۰ تا ۱۰۰ میلیگرم هم مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
واقفی با تاکید بر این عمده محدودیت مصرف مصرف نیترات برای اطفال زیر ۶ ماه است، ادامه داد: به همین دلیل برای تهیه شیرخشک عموما باید آبهای بستهبندی استفاده شود، چرا که میزان نیترات موجود در آنها کنترل شده است.
مدیر دفتر نظارت بر بهداشت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه بالا بودن میزان نیترات موجب بروز بیمار «متهموگلوبین» میشود، بیان کرد: از نشانههای این بیماری در درجه نخست کبودی و در موارد شدیدتر خفگی بیمار است که خوشبختانه تا کنون چنین موردی در کشور اتفاق نیفتاده یا وزارت بهداشت آن را گزارش نکرده است.
وی با بیان اینکه نه در تهران و نه در سایر کلانشهرها تا کنون مشکلی درباره نیترات آب نداشتهایم، اظهار کرد: البته خوشبختانه با وارد مدار شدن سد ماملو، مشکل بالا بودن نیترات در برخی از مناطق تهران حل شد.
واقفی ادامه داد: هر چند ممکن است هنوز در برخی مناطق میزان نیترات کمی بیش از ۵۰ میلیگرم در لیتر باشد، اما تعداد این مناطق محدود است.
منبع:آنا کد خبر: ۵۷۶۳۱ تاریخ انتشار: شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ – ۱۱:۵۰