آبهای تجدیدپذیر کشور که به دلیل افزایش دما به خودی خود کاهش یافته است؛ در معرض آلودگی شدید و از دست رفتن بیشتر قرار دارد.
براساس اعلام مرکز آمار، در حال حاضر ۱۵۶ معدن کشور فاضلابهای خود را درون رودخانههای کشور تخلیه میکنند.
در آخرین آمارها نشان داده شده است که تنها ۲۹ درصد از معادن کشور یعنی یک هزار و ۵۹۷ معدن دارای شبکه فاضلاب هستند و هنوز بالغ بر ۷۰ درصد از معادن بدون فاضلاب فعالیت می کنند.
تخلیه فاضلاب معادن به جز رودخانهها در چاهها، زمینهای کشاورزی و زمینهای غیرکشاورزی هم انجام میشود. به بیان دیگر، محل دفع فاضلاب ۸۴۶ معدن در زمین های غیرکشاورزی، ۲۸۲ معدن در چاه، ۱۵۶ معدن در رودخانه، ۴۴ معدن در زمینهای کشاورزی و ۲۶۸ معدن در سایر محل هاست.
حتی آن دسته از معادنی که دارای فاضلاب هستند ولی سیستم تصفیه دفع فاضلاب در اختیار ندارند نیز در همین محلها دفع می شود.
براساس آمارهای موجود محل دفع ۶۳۸ معدن دارای فاضلاب و بدون سیستم تصفیه فاضلاب، در زمینهای غیرکشاورزی، ۲۱۸ معدن در چاه، ۴۹ معدن در رودخانه، ۲۰ معدن در زمینهای کشاورزی و ۱۵۶ معدن در سایر محلها بوده است.
در حال حاضر به جز معادن، فاضلابهای صنعتی و پسابهای خانگی نیز در آلودگی رودخانه ها نقش پررنگی دارند. برآوردهای وزارت نیرو نشان می دهد نزدیک به ۲۹ میلیارد مترمکعب فاضلاب و زهابهای کشاورزی، خدمات و صنعتی در کشور وجود دارد که این میزان فاضلاب می تواند تا دو برابر حجم خود، آب هاغی رودخانهها و چاهها را آلوده کند.
منبع:تابناک اقتصادی کد خبر: ۵۳۸۰۵۹ تاریخ انتشار:۱۸ مهر ۱۳۹۴ – ۱۱:۴۵