مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: این یک واقعیت است و باید آن را قبول کرد که برای جلوگیری از آبگیری سد گتوند کاری بیش از این از دست ما بر نمیآمد.
احمدرضا لاهیجانزاده در جلسه کارگروه آب و محیط زیست که در حاشیه نشست دولت پاسخگو برگزار شد، در مورد نقش سازمان محیط زیست در هنگام ساخت سد گتوند اظهار کرد: در آن زمان ادارهکل محیط زیست خوزستان در یک منزل اجارهای کوچک فعالیت میکرد و فاقد آزمایشگاه بود؛ در آن زمان حتی دستورالعمل قانون ارزیابی زیست محیطی ابلاغ نشده بود. همچنین در زمان آبگیری سد گتوند، یک اراده ملی هم در دولت و هم در مجلس برای آبگیری این سد وجود داشت.
وی افزود: با این حال سازمان حفاظت محیط زیست مخالف آبگیری سد گتوند بود و رییس سازمان در این خصوص نامهای به دولت، ارسال و مخالفت خود را اعلام کرد. اراده ملی بر بهرهبرداری از سد گتوند وجود داشت. در آن زمان هم دولت و هم مجلس بر آبگیری سد گتوند مصمم بودند و شرایط در آن هنگام به نحوی بود که باید این کار انجام میشد.
لاهیجانزاده تصریح کرد: ما تمام جوانب موضوع را بررسی و سپس نظر خود را اعلام میکنیم؛ در مورد سد گتوند همین کار، انجام و نظرات و مخالفتها اعلام شد ولی سد گتوند به دستور رییس جمهور وقت، آبگیری شد و برای جلوگیری از آبگیری این سد کاری بیش از این از دست ما بر نمیآمد.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست با آثار و نتایج کار میکند، هنگامی که وزارت نیرو به شکل تخصصی و همراه با مشاوران خارجی خود یک موضوع را از لحاظ فنی مورد قبول قرار دهد، ما آن را تایید میکنیم و خروجی آن در تمام ابعاد در محیط زیست مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان همچنین به موضوع ریزگردها اشاره کرد و با بیان اینکه امسال ۲۵ بار پدیده گرد و خاک در استان رخ داده است، گفت: در ماههای مرداد و شهریور تابستان امسال، غلظت ریزگردها در برخی نقاط خوزستان به ۹۹۹۸ واحد رسید که این میزان، حداکثر آلودگی است که دستگاههای سنجش هوا توان ثبت آن را دارند.
لاهیجانزاده در پایان اظهار کرد: در شرایطی که آلودگی هوا از ۱۵۰ واحد بگذرد، هوا ناسالم به شمار میرود و بالای ۴۰۰ واحد نیز شرایط بحرانی است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۱۴۰۸۸۳۲ تاریخ انتشار:سهشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ – ۰۲:۴۰