سرپرست معاونت آبرسانی سازمان آب و برق گفت: طرح تأمین آب آشامیدنی با کیفیت، با ظرفیت ۲۴ هزار متر مکعب در شبانه روز برای ساکنان شهر رامهرمز تکمیل و به مرحله اجرا رسید.
“صادق حقیقیپور” گفت: به علت بالان بودن EC آب شرب رامهرمز و برای تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای مردم منطقه، طرح تأمین آب شرب با کیفیت، در شهرستان رامهرمز در مرحله اجرا قرار گرفت.
حقیقیپور این طرح را بخشی از طرح بلند مدت آبرسانی به شهرهای شمالشرق استان خوزستان خواند که در ۲ مرحله از محل آبگیر کلگه و سد کارون ۳ تامین آب میشود.
وی درباره مرحله اول این طرح خاطرنشان کرد: طرح اجرای خطوط انتقال آب از محل مخزن ۱۶ هزار مترمکعبی آبفای رامهرمز تا سه راهی کارخانه سیمان به طول ۲۲ کیلومتر شامل عملیات لولهگذاری فولادی به قطرهای ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلی متر و پوشش داخل لوله ها با اپوکسی بهداشتی و پوشش خارجی آن با انامل قیری با حجم کل اجرای پوشش ۴۸ هزار مترمربع و حجم عملیات سنگی حدود ۳۰ هزار مترمکعب در حال انجام است.
سرپرست معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان، اعتبار مورد نیاز برای اجرای این بخش از طرح را افزون بر ۲۸۰ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: مرحله اول این طرح در پایان بهار ۹۵ به اتمام می رسد.
وی یادآور شد: با هدف کوتاه شدن مسیر خط انتقال فولادی به طول تقریبی یک کیلومتر و تسریع در اجرای طرح، کاهش هزینه های خرید لوله، شیرآلات، اتصالات و مصالح مورد نیاز، همچنین کاهش هزینه های اجرای خط انتقال شامل حفر ترانشه، اجرای پوشش داخل و خارج لوله خطوط انتقال در محدوده شهرستان رامهرمز از مسیر مصوب آن در حاشیه روستای سرطا به مجاورت کانال RMC تغییر مسیر داده شد.
وی، عدم نیاز به پرداخت هزینه تملک و پرداخت حقوق ارتفاقی به دلیل وقوع خط انتقال در حریم کانال رامهرمز، عدم نیاز به اخذ مجوز از سایر ادارات و ارگانهای ذیربط و معارضان محلی در مسیر اجرایی جدید را از دیگر مزایای این تغییر برشمرد که نتیجه آن، صرفهجویی بالغ بر ۱۵ میلیارد ریالی در اعتبارات ملی طرح بوده است.
سرپرست معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان فاز دوم طرح را، عملیات اجرایی خطوط انتقال از محل سه راهی کارخانه سیمان تا محل آبگیر در روستای کلگه به طول ۴۲ کیلومتر اعلام کرد و گفت: در این بخش از طرح آب مورد نیاز شهر رامهرمز به وسیله لولههای فولادی، تا افق سال ۱۴۰۵ به میزان ۲۴ هزار مترمکعب در شبانه روز تأمین خواهد شد.
وی اهم فعالیت اجرایی مرحله دوم را شامل احداث آبگیر و چاه فلمن با ظرفیت ۲۸۰ لیتر بر ثانیه، خطوط انتقال فولادی به قطرهای ۷۵۰ تا ۸۵۰ میلی متر به طول ۴۲ کیلومتر، پوشش داخل لولهها اپوکسی و خارج آن با انامل قیری عنوان کرد.
حقیقی پور، حجم عملیات سنگی را ۶۰ هزار متر مکعب و اعتبار مورد نیاز جهت اجرای فاز دوم را افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال دانست.
وی اظهار امیدواری کرد که مرحله دوم این پروژه نیز در پایان سال ۱۳۹۵ به اتمام برسد و ۶۹ هزار نفر ساکن شهر رامهرمز از این طرح بهره مند شوند.
طرح آبرسانی به شهرهای شمال شرق خوزستان با هدف تامین آب آشامیدنی با کیفیت و پایدار در خرداد ماه سال جاری توسط وزیر نیرو افتتاح شد.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۷۱۲۱۸۴۳۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۱۲ ۱۲:۵۱