معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با توجه به پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی پروژه آبرسانی منطقه جبالبارز امکان بهرهبرداری از آن تا ۶ ماه آینده وجود دارد.
“علیاصغر قانع” در حاشیه بازدید از پروژههای عمرانی این شهرستان اظهار داشت: پروژه آبرسانی منطقه جبالبارز با ۲۷ کیلومتر خط انتقال و ایستگاههای پمپاژ نسبت به حجم آبی که منتقل میکند، بسیار بزرگ است.
وی بیان داشت: پروژه آبرسانی منطقه جبالبارز با یک هزار و ۵۰۰ متر اختلاف ارتفاع یکی از پروژههایی است که هر مترمکعب آب را بسیار گران تمام میکند، اما با توجه به اینکه این پروژه از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری تأمین شده است، باید به هر طریق ممکن تکمیل و بهرهبرداری شود.
وی افزود: با توجه به پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی این طرح امکان بهرهبرداری از آن تا شش ماه آینده وجود دارد، مشروط بر اینکه بتوانیم باقیمانده نیاز اعتباری آن را که بیش از ۶ میلیارد تومان است، تأمین کنیم.
قانع خاطرنشان کرد: اکنون نیز بیش از ۲.۵ میلیارد تومان دیون این پروژه است که امکان پرداخت آن را نداشتیم، اما با کمکهای استانی و منابع ملی و همچنین دو برابر این میزان اعتبار مورد نیاز را تأمین میکنیم تا این دیون پرداخت شود.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: در مجموع استان کرمان یکی از مناطقی است که از نظر آب بحرانیترین منطقه کشور است.
وی ادامه داد: شرایط خشکسالی حاکم بر استان کرمان موجب شده است که هر سال تعداد زیادی از چاههایی که تأمین کننده آب شرب هستند، از انتفاع خارج شوند و به همین دلیل مجبور به جایگزینی آنها هستیم که امکان تأمین آب نیز با توجه به محدودیت در مناطق اطراف شهر نیست و باید از مناطق دوردست تأمین شوند.
قانع ادامه داد: از جمله برنامهریزیهایی که برای استان کرمان شده است، ابتدا آب رسانی از سد صفا به کرمان است که باید انجام شود و آبرسانی به شهرستان بم و بروات نیز جزو طرحهای اساسی بوده که در استان تعریف شده است.
وی اضافه کرد: آبرسانی به شهرستان قلعهگنج و چند پروژه آبرسانی بزرگ دیگر در استان در حال انجام است که تمام این موارد طی چند سال آینده به بهرهبرداری میرسد، اما نکته مهم این است که در طولانیمدت نیاز آبی استان را کفایت نمیکند.
قانع عنوان کرد: یکی از پروژههایی که باید نسبت به آن توجه شود، انتقال آب شرب از خارج استان با بیش از ۶۷۰ کیلومتر خط انتقال آب است که امیدواریم با تسریع در روند تخصیص اعتبار آن به بهرهبرداری برسد و بتواند، بخش عمده آب مورد نیاز استان را رفع کند.
وی افزود: همچنین پروژه انتقال آب از دریای عمان نیز جزو پروژههایی است که تعریف شده و سالها در حال مطالعه است و بخش خصوصی استان در آن ورود پیدا کرده تا برای تأمین آب مورد نیاز صنایع و بخش کمی از آب شرب از محل انتقال آب از دریا اقدام کند.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۷۱۱۱۸۴۱۵ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۷/۱۱ ۰۴:۳۶