وزیر نیرو گفت: در حال حاضر همه مدیران و کارکنان صنعت برق و آب کشور متخصصان بسیار خوبی هستند، اما دلیل عدم پیشرفت در انرژیهای تجدیدپذیر، هوشمندسازی، مدیریت یکپارچه حوضه آبریز و کاهش تلفات به دلیل نداشتن علم و فناوری کافی است.
حمید چیتچیان در مراسم زنگ مهر ۹۴ و تجلیل از برترینهای آموزش صنعت آب و برق با اشاره به اهمیت دانش و تاکید اسلام به این موضوع اظهار کرد: مقام معظم رهبری نیز از ابتدا تاکید زیادی به شتاب علمی کشور داشتهاند و براساس گفتههای رهبری اگر علم نباشد و تمام منابع را در کشور داشته باشیم نمیتوانیم توسعه پیدا کنیم.
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش بنیان گفت: تمام وزارتخانهها و سازمانها باید درگیر این موضوع باشند، چرا که اگر مدیران صنعت آب و برق عالم نباشند نمیتوان هیچ قدمی را در توسعه این صنعت برداشت.
وی با بیان اینکه پیادهسازی نقشه علمی کشور و ساماندهی نظام علمی لازمهی وزارت نیرو است، گفت: پیشرفت کشور وابستگی زیادی به صادرات خدمات و داشتن محصولات دانشبنیان است، لذا باید به این نکته توجه ویژهای شود.
چیتچیان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۳، ۹۲ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق صورت گرفت، اظهار کرد: این در حالی است که باید برای رسیدن به آرمانهای تعیین شده در وزارت نیرو تلاشهای بیشتری صورت بگیرد.
وزیر نیرو با مهم دانستن توانمندسازی نیروی کار تاکید کرد: بدون آموزش مستمر هیچ پیشرفتی در کشور محقق نمیشود و باید به این مساله توجه کرد که صنعت آب و برق یک صنعت پویا در تمام دنیا شناخته شده، لذا باید دانشهای جدیدی را در این راستا فرا بگیریم.
چیتچیان ادامه داد: باید به مساله محیط زیست در روند کارهای کشور توجه ویژهای شود، چرا که اگر در حال حاضر بخواهیم بدون توجه به مسائل زیست محیطی کشور تولید را انجام دهیم نه تنها نمیتوانیم مفید واقع شویم، بلکه ضررهای جبرانناپذیری را به محیط زیست کشور وارد میکنیم.
وی با بیان اینکه مسائل اجتماعی با صنعت آب و برق ارتباط مستقیمی دارد، اظهار کرد: این مساله ایجاب میکند که علم کامل در صنعت آب و برق وجود داشته باشد و میتوان گفت که اگر در این صنعت به طور مثال توسعه انرژیهای تجدیدپذیر علیرغم داشتن مهندسان کارآمد پیشرفتی نداشتهایم به جهت نبود علم بوده است.
وزیر نیرو ادامه داد: تا زمانی که علم هوشمندسازی، مدیریت یکپارچه حوضه آبریز، کاهش تلفات و مواردی از این قبیل را فرا نگیریم نمیتوانیم کاری را پیش گیریم و بهطور کلی میتوان گفت که بدون آموزش و فراگیری در علوم جدید ما قادر نخواهیم بود که نیازهای صنعت آب و برق را برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: تنها زمانی میتوانیم پا به پای نیازهای دنیا و مردم پیش رویم که علوم صنعت آب و برق را فرابگیریم و باید گفت که حیات این صنعت وابسته به توسعه، آموزش، دانش و فناوری است، لذا ما باید به این نکته توجه ویژهای داشته باشیم.
چیتچیان با اشاره به اهمیت وجود علم و فناوری در صنعت آب و برق گفت: زمانی که با محدودیت منابع آبی روبهرو هستیم نیاز بیشتری به آموزش پیدا میکنیم و باید سرمایهگذاری بیشتری در این حوزه انجام دهیم، چرا که تنها از این طریق بهرهوری افزایش و بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت آموزش صنعت ارتقاء خوبی پیدا کرده، گفت: اما هنوز انتظاراتی که وزارت نیرو در این حوزه دارد برآورده نشده و اولین مسالهای که باید به آن توجه کرد این است که باید بتوانیم در حد توان فناوری کشورهای دیگر را به کشور وارد کنیم.
افزایش ۲۰ درصدی سرانه آموزش صنعت آب و برق
مدیر کل دفتر تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو گفت: به دلیل اهمیت مسالهی دانش و آموزش براساس فعالیتهای انجام شده تاکنون سرانه آموزش صنعت آب و برق ۲۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، حسین بنکداری در مراسم زنگ مهر ۹۴ و تجلیل از برترینهای آموزش در صنعت آب و برق با بیان اینکه وزارت نیرو یک نگاه علمی و منطقی به امر آموزش دارد، اظهار کرد: این نگاه در حد استانداردهای دنیا است و باید گفت که توسعه فناوری و تغییر نگرش از آموزش و ورود به کارهای کاربردی از جمله مصادیق وزارت نیرو است.
وی با اشاره به اهم فعالیتهای شرکتهای مادرتخصصی در زمینهی آموزش و مسائل علمی گفت: در شرکت آب و فاضلاب کشور شرح خدمات قراردادهای آموزشی با بانک توسعه اسلامی در حوزه روستایی نهایی شده و میتوان گفت که تاکنون یک ظرفیت خوبی در این زمینه ایجاد شده است.
مدیر کل دفتر تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه خارجی گفت: استفاده از ظرفیتهای کشور آلمان یکی از فعالیتهایی بود که در شرکت آب و فاضلاب کشور مورد بررسی قرار گرفت و قرار بر این شد که پس فردا تفاهمنامه همکاری آلمان و آب و فاضلاب کشور امضاء شود.
بنکداری ادامه داد: در شرکت مدیریت منابع آب نیز فعالیتهای خوبی در این زمینه صورت گرفت که از جمله آن میتوان به استقرار نرمافزار جامع و یکپارچه اشاره کرد.
وی اظهار کرد: بهطور کلی میتوان گفت که تمام شرکتهای مادرتخصصی نیازمند داشتن آموزشهای یکپارچه و نیازمند هستند، لذا در تمام این شرکتها مصادیقی در این زمینه صورت گرفت.
در ادامه علیاکبر مهاجری – معاون وزیر نیرو در امور تحقیقات و منابع انسانی – با اشاره به اهمیت وزارت نیرو به مسالهی آموزش و منابع انسانی اظهار کرد: مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که اراده کشور بدون توجه به منابع انسانی و پیشرفت و توسعه امکانپذیر نمیباشد.
وی با بیان اینکه توسعه منابع انسانی باید به صورت همهجانبه صورت گیرد، اظهار کرد: در وزارت نیرو در زمینهی تربیت نیروی انسانی اقدامات خوبی انجام شد و میتوان گفت برای اولینبار در این وزارتخانه یک برنامه بلندمدت تحت عنوان چشمانداز آموزشی تعریف شده که در آن ۲۰ راهبرد برای پیشبرد فعالیتها در نظر گرفته شده است.
به گفته معاون وزیر نیرو در امور تحقیقات و منابع انسانی از این راهبردها ۱۰۰ پروژه استخراج شده که میتوان به پیادهسازی و پایش نقشه راه، آموزش، طراحی و سیاستگذاری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ پروژه طراحی نظام ساختار آموزشی برای بهبود وضعیت صنعت آب و برق کلید خورد، گفت: برای این طرح از ۲۰ کشور مطالعه صورت گرفت و در نهایت یک نظام توانمند آموزشی به وجود آمد.
به گفته مهاجری ۳۴۱۶ نفر به صنعت آب و برق جذب شدند و ۲۶۱۵ نفر به این مجموعه اضافه خواهند شد که ۸۲۱ نفر تاکنون مصاحبه آنها انجام شده و تا یکماه آینده وارد صنعت آب و برق شوند.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۷۰۵۰۲۵۵۸ تاریخ انتشار:یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ – ۱۲:۲۴