“عطا ناوکی در رابطه با منطقه ویژه اقتصادی جازموریان اظهار کرد: این منطقه پایان دولت سیدمحمد خاتمی مصوب دولت و مجلس شد و مبلغ یک میلیارد تومان برای کارهای مطالعاتی آن اختصاص یافت و حتی کد اعتباری نیز برای این منطقه در نظر گرفته شد.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت نهم و دهم، منطقه ویژه اقتصادی جازموریان به سهام عدالت اختصاص یافت و در مدت هشت سال عملا کار این منطقه تعطیل شد.
ناوکی ادامه داد: بار دیگر با آمدن دولت تدبیر و امید ما به دنبال برگرداندن هویت و کار اصلی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان رفتیم که اعلام شد کد اعتباری این منطقه حذف شده است و فقط بخش خصوصی میتواند به آن ورود کند.
فرماندار رودبار جنوب با اشاره به اینکه این منطقه نقطه تلاقی هفت شهرستان و سه استان کرمان، هرمزگان و سیستان وبلوچستان است، بیان کرد: تاکنون چهار گروه از بخش خصوصی ازاین منطقه بازدید کردهاند اما هنوز برای مرحله سرمایهگذاری اقدامی شده است.
وی گفت: البته ۱۰ روز قبل نیز گروهی چینی از سوی سازمان عمران کرمان به منطقه ویژه اقتصادی جازموریان آمده و قول دادند تا سه ماه آینده برای عقد قرارداد برگردند.
ناوکی تصریح کرد: احساس میشود بایستی اعتباراتی دولتی نیز برای این منطقه در نظر گرفته شود و در این صورت مسیر برای بخش خصوصی نیز هموارتر خواهد شد.
فرماندار رودبار جنوب با اشاره به مزایای منطقه ویژه اقتصادی جازموریان ادامه داد: این منطقه نزدیک خط لوله گاز است و ریل و فرودگاه نیز برای آن تعریف شده است، ضمن اینکه رونق آن زمینه اشتغال و توسعه منطقه را به دنبال خواهد داشت.
وی سپس در رابطه با وضعیت تالاب جازموریان اظهار کرد: این تالاب در زهکلوت واقع شده است که به نقطهای از سیستان و بلوچستان، قلعهگنج و رودبار جنوب وصل میشود.
ناوکی افزود: تالاب جازموریان زمانی تامین کننده علوفه مناطق نامبرده و همچنین هرمزگان و کرمان بوده است، وسعت این تالاب دو برابر دریاچه ارومیه بوده و ۱۳ هزار نفر شتر در این تالاب پرورش مییافته است.
فرماندار رودبار جنوب بیان کرد: به دلیل سدهایی که در سیستان و بلوچستان، جیرفت و استانهای همجوار احداث شده است آب این تالاب قطع شده و به علاوه حقآبهای که بایستی از سد جیرفت داده میشده، اختصاص نیافته و هم اکنون تالاب جازموریان خشک شده است.
ناوکی با اشاره به اینکه تالاب جازموریان کاملا رو به نابودی است، گفت: در سفر اخیر استاندار کرمان قرار شد از طریق هیات دولت حقآبهی این تالاب پیگیری و حداقل تالاب مقداری نمناک و بخشی از علوفه استان تامین شود.
وی تصریح کرد: در گذشته ۱۱ تا ۱۳ هزار نفر شتر در تالاب جازموریان پرورش مییافت اما اکنون این تعداد به شش هزار نفر کاهش یافته است، همچنین این خسارت شامل دامهای سبک و پرندگان نیز میشود.
فرماندار رودبار جنوب افزود: با توجه به کمبود آب و بحران در منطقه، سال گذشته رودبار جنوب در زمینه آبیاری تحت فشار رکوردار شد و توانست رتبه خوبی را کسب کند که در همین راستا مصوب شده است میزان هفت هزار هکتار زمین این منطقه تحت آبیاری تحت فشار قرار گیرد.
ناوکی اظهار کرد: تقاضا میکنیم امسال نیز در زمینه آبیاری تحت فشار وزارت جهاد کشاورزی به ما کمک کند ضمن اینکه ما از هم اکنون برای کنترل و اصلاح الگوی کشت اقدام خواهیم کرد و سعی میکنیم از تک محصولی شدن جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: همچنین پیگیری کردهایم تا با ارائه تسهیلات به کشاورزان، مجتمع کوچک دامپروری نیز احداث شود چراکه محصول و قیمت کشاورزی ریسکپذیر است.
فرماندار رودبار جنوب در پایان خاطرنشان کرد: از سرمایهگذاران نیز درخواست میشود در زمینه صنابع تبدیلی در این شهرستان ورود و به علاوه بر روی محصولاتی همچون حنا، وسمه و گوجه و بستهبندی گوشت شتر این منطقه نیز سرمایهگذاری کنند.
منبع: انتخاب کد خبر: ۲۲۷۴۵۰ تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۴ – ۱۵:۰۳