سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمان گفت: جمع کل برداشتی آب از سفرههای زیر زمینی کرمان ۶۸۰۰ میلیون مترمکعب در سال است که از این عدد ۹۵ درصد صرف آب کشاورزی، ۴ درصد آب شرب و یک درصد در زمینه صنعت مصرف می شود.
ابوالقاسم سیفالهی در رابطه با آخرین وضعیت آبرسانی به استان کرمان گفت: آب استان کرمان در چهار طرح توسط استاندار و معاونت عمرانی استانداری در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: تامین آب شرب یکی از طرحهایی است که از طریق سد صفارود در شهرستان رابر در حال پیگیری است.
سیفالهی با اشاره به روند کاری احداث بزرگترین تونل انتقال آب خاورمیانه (ازسد صفارود به کرمان) گفت: تونل انتقال آب صفارود توسط قرارگاه خاتم الانبیاء(ع) به صورت ثقلی به کرمان انتقال داده میشود و این تونل باید به مدت سه سال به بهرهبرداری برسد.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمان از احداث تصفیه خانه در مسیر قریهالعرب خبر داد و گفت: تمام تجهیزات این تصفیهخانه آماده شده است و از این طریق آب استان کرمان و شهرستانهای رابر و بافت تامین خواهد شد.
وی اظهار کرد: تامین آب شرب از بهشت آباد چهارمحال بختیاری به استانهای کرمان، اصفهان و یزد با ۱۸۰ کیلومتر مکعب و طول مسیر ۶۶۰ کیلومتر با اعتبار ۷۸۵۰ میلیارد تومان از دیگر طرحهای تامین آب توسط استانداری کرمان است.
سیفالهی تصریح کرد: از دیگر طرحهای در دست برنامه استانداری برای تامین آب شرب استان کرمان، شیرین کردن آب دریای عمان و انتقال آب به شهرهای جنوبی کرمان مانند قلعه گنج، منوجان، کهنوج، رودبار و … با حجم انتقال ۲۴۶ میلیون مترمکعب آب و طول ۶۴۰ کیلومتر با ۵۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار انجام خواهد شد.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری استان کرمان افزود: همچنین انتقال آب از خلیج فارس به گل گهر و مس سرچشمه با ۱۱۰ میلیون متر مکعب و با طول مسیر ۷۷۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۴۲۰۰ میلیارد تومان در دست اقدام است.
وی ادامه داد: تامین آب استان کرمان از مهمترین برنامههای دولت تدبیر و امید و استاندار کرمان است.
سیفالهی با اشاره به اجرای طرح همیاران آب در استان کرمان از یک سال و نیم گذشته گفت: در قالب این طرح در مرحله به دنبال آن هستیم که بتوانیم با اصلاح الگوی کشت و کاهش سطح زیرکشت بتوانیم ۲ میلیارد مترمکعب آب مصرفی این حوضه را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: جمع کل برداشتی آب از سفرههای زیرزمینی کرمان ۶۸۰۰ میلیون مترمکعب در سال است که از این عدد ۹۵ درصد صرف آب کشاورزی، ۴ درصد آب شرب و یک درصد در زمینه صنعت مصرف میشود.
معاون عمرانی استانداری استان کرمان افزود: با اجرایی کردن طرح همیاران آب توسط جهاد کشاورزی و آب منطقهای و همچنین اجرایی کردن طرحهای استانداری، آب استان کرمان تامین خواهد شد.
سیفالهی با اشاره به آخرین وضعیت زمین خواری و حاشیهنشینی در استان کرمان اظهار کرد: طرح مبارزه با زمین خواری به سرعت در حال پیگیری است و بیش از ۹۰ درصد حاشیهنشینی در کرمان متوقف شده است.
وی افزود: در حال حاضر حاشیهنشینی متوقف شده و از مرحله تخریب و جلوگیری از تصرف اراضی به تفکیک غیرمجاز و تغییر کاربری رسیدهایم و طرح ساماندهی اراضی هم اکنون در دست اقدام است.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری استان کرمان اظهار کرد: خوشبختانه زمین خواران زیر ذرهبین دستگاههای اجرایی هستند و به شدت توسط فرمانداران، بخشداران، دهیاران و قوه قضاییه کنترل میشوند.
سیفالهی ادامه داد: در چند سال گذشته در اطراف کرمان ۵۷ هکتار از اراضی روستای حاجی آباد، قائم آباد و ۳۵ درصد از اراضی بخش کوهپایه مورد اعمال قانون قرار گرفته است و بخشی از این اراضی دولت به خود دولت برگشت داده شده است.
وی افزود: در برخی از اراضی تغییر کاربری صورت گرفته و به حالت اولیه برگشته شدهاند و امر مبارزه با زمین خواری تا توقف کامل این امر، با قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.
سرپرست معاون عمرانی استانداری استان کرمان تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۱۳۸۰ هکتار از اراضی دولتی در شهر کرمان تغییر کاربری و اعمال قانون شدهاند.
سیف الهی درباره آخرین وضعیت مدرسه حیاتی کرمان نیز تصریح کرد: مدرسه حیاتی توسط شهرداری کرمان بازسازی شد و در حال تجهیزسازی داخل مدرسه برای ایجاد موزه تاریخی شهر کرمان است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۶۳۱۱۹۷۷۵ تاریخ انتشار:سهشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۰:۴۷