محمد پرورش اظهار داشت: واگذاری پساب براساس توافق از سال ١٣٩۵ و پس از احداث و بهره برداری از تاسیسات خط انتقال پساب به طول بیش از چهار هزار متر و با هزینه اجرای ١۶٣ هزار و ۴٩٩ میلیارد ریال صورت می گیرد.
وی افزود: این قرارداد در قالب بیع متقابل و سرمایه گذاری اولیه معادل شش هزار میلیارد ریال است.
به گفته پرورش، شرکت پالایش نفت تهران پس از تحویل سالانه ٢٠ میلیون مترمکعب پساب استاندارد، ۶٠ درصد از آب آشامیدنی شهری را که هم اکنون استفاده می کند، به شبکه آب شهری باز می گرداند.
وی با بیان آنکه احداث فاز نخست تصفیه خانه فاضلاب شهر ملارد به روش BOT به شرکت مهرآب تصفیه واگذار شده، خاطرنشان کرد: رقم اولیه این سرمایه گذاری به مبلغ ٧۵٢ میلیارد و ۴٧۶ میلیون ریال و رقم پیش فروش آن برای هر مترمکعب پساب به مبلغ شش هزار و ۵۰۰ ریال به صورت ۵٠ درصد قیمت تعدیل ناپذیر و ۵٠ درصد قیمت تعدیل پذیر و ضریب نرخ بازگشت داخلی ۲۰ درصد است.
مدیرعامل آبفای استان تهران تصریح کرد: این قرارداد به مدت سه سال احداث و ٢٠ سال بهره برداری برای خرید تضمینی پساب به میزان ۱۲٫۸۹ میلیون مترمکعب در سال طبق شرایط عمومی قراردادهای BOT تنظیم شده و پس از دریافت تضمین های مربوط (ضمانت نامه دوره پیشبرد، دوره اجرا و انتقال)و دریافت تاییدیه های مرتبط از سازمان های مربوط صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه به گفته وزیر نیرو یکی از سیاست های محوری دولت یازدهم واگذاری طرح ها به بخش خصوصی است، بیان داشت: هدف از واگذاری طرح های آب و فاضلاب به بخش خصوصی ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات، تجهیز منابع جدید، ارتقای ظرفیت مدیریتی بخش آب و فاضلاب و برق، ورود فناوری های جدید و کاهش هزینه های مربوط به خدمات مردم است.
گفتنی است؛ تاکنون ٩٩ طرح در حوزه صنعت آب و فاضلاب با مشارکت بخش خصوصی و دولتی اجرا شده است.
طی روزهای گذشته ٢٠ قرارداد جدید از این قراردادها به روش های بیع متقابل، BOO و BOT امضا شده که ارزش آن بیش از ١۵٠٠ میلیارد تومان است.
سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد ریال قرارداد در این قالب امضا شده بود که به این ترتیب پروژه هایی که با این شیوه ها در حوزه آبفا در حال اجراست ۴۵ هزار میلیارد ریال ارزش دارد.
منبع:صبا کد خبر:۸۱۷۶۷۴۱۰ تاریخ انتشار:۳۰ شهریور ۱۳۹۴ ۱۹:۵۳