حامد واحدی با ارزیابی از افزایش تعرفه آب و برق، گفت: از سال گذشته به دلیل روبه رو نشدن دولت با کسری بودجه افزایش تعرفه آب و برق، حاملهای انرژی و همچنین افزایش نرخ ارز پیشبینی میشد.
وی ادامه داد: افزایش تعرفه آب و برق میتواند در میزان مصرف تاثیرگذار باشد اما از طرفی وقتی شاخصهای آماری درهدفمندی یارانهها را در نظرمیگیریم متوجه میشویم عملا در این مسیر تغییری اتفاق نیفتاده است و مصرف آب و برق آنگونهای انتظار میرفته کاهش نیافته است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه هنوز در زمینه مصرف آب و برق فرهنگ سازی مناسبی اتفاق نیفتاده است گفت: قبل از اینکه دولت بخواهد تعرفه آب و برق را افزایش دهد باید فرهنگ سازی را در این زمینه شروع کند تا از طریق فرهنگ سازی بتواند در میزان مصرف صرفه جویی کند.
واحدی با اشاره به واقعی سازی تعرفههای آب و برق گفت: در واقعیسازی قیمتها هنوز دولت برنامه مشخصی ندارد، طبق برنامه هدفمندی یارانهها وقتی قیمت حاملهای انرژی افزایش مییابد، باید از نرخ ارزمان مراقبت شود و اقدامی همگن و هماهنگ در زمینه قیمت ارز و حاملهای انرژی صورت گیرد.
وی درباره اینکه تا چه میزان این امکان وجود دارد که تنها افزایش قیمت آب و برق شامل مشترکین پرمصرف شود عنوان کرد: دولت پروژهای را تحت عنوان هوشمندسازی سنجش مصرف دنبال میکند که با این روش امکان تفکیک مشترکین پرمصرف از کم مصرف وجود دارد، البته اجرای این چنین شیوهای هزینه بسیار سنگینی خواهد داشت که باید از سوی وزارت نیرو پیگیری شود اما در حال حاضر بعید به نظر میرسد که این اقدام اجرایی شود و به اعتقاد من جامعه پذیرای چنین امری نخواهد بود.
منبع:بولتن نیوز کد خبر: ۲۹۳۳۶۵ تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۲:۳۱