روزنامه جوان با انتقاد از افزایش صادرات محصولات کشاورزی «آببر» در شرایطی که کشور با کمبود آب مواجه است، نوشت: صادرات محصولات کشاورزی در سال ۹۳ در حالی از نظر وزنی با رشد ۸/۴ درصدی مواجه شده است که اغلب محصولات صادراتی در بخش کشاورزی آب بر به شمار میرود و روند رو به رشد صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری نیز ادامه یافته است. در این بین به نظر میرسد در اثر سیاستگذاریهای اشتباه در بخش کشاورزی و بازرگانی این منابع آبی ایران است که به سایر نقاط دنیا صادر میشود و نه محصولات کشاورزی…
سیاست غلط رشد صادرات محصولات کشاورزی آب بر در حالی در دولت یازدهم در حال دنبال شدن است که افزایش قیمت ارز در داخل کشور به سود صادرکنندگان به شمار میرود، از همین رو صادرکنندگان محصولات کشاورزی نیز به دلیل رشد نرخ برابری ارز با ریال پیوسته با نادیده گرفتن مسئله خشکسالی در ایران در پی رشد صادرات محصولات کشاورزی به سایر نقاط دنیا هستند.
در این بین در حالی مقوله ارز آوری صادرات محصولات کشاورزی به عنوان بهانهای برای رشد صادرات این محصولات عنوان میشود که به دلیل افت منابع آبی کشور، صادرات محصولات کشاورزی آب بر با هر میزان ارزآوری نه تنها سودی به حال کشور ندارد بلکه امکان دارد این سیاست اشتباه ایران را مجبور به واردات آب در سالهای پیشرو کند. بدین ترتیب همیشه افزایش صادرات به معنی رشد، توسعه و ترقی نیست. برای مثال زمانی که کشور با مشکلاتی از جمله کمبود آب مواجه است، صادرات بیشتر محصولات کشاورزی به معنای صادرات بیشتر آب است.
منبع:مشرق کد خبر: ۴۶۹۹۷۰ تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ – ۲۲:۳۱