معاون برنامهریزی وتوسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور گفت: باتوجه به پتانسیلی که در شرکتهای آب و فاضلاب وجود دارد، با اصلاح تعرفههای آب قطعا تمایل بخش خصوصی برای ورود به این حوزه ارتقا می یابد.
علی اصغر قانع با اشاره به قانون پنجم توسعه اظهار کرد: در برنامه پنجم کشور به صراحت عنوان شده که باید در حوزه آب به قیمت تمام شده دست می یافتیم اما تا کنون این اتفاق محقق نشده است، اما می توان گفت که اگر این اتفاق بیفتد و ما بتوانیم قیمت تمام شده را از مشتریان دریافت کنیم بخش خصوصی اطمینان پیدا میکند تا منابع خود را وارد پروژههای آب و فاضلاب کند.
وی با بیان اینکه این مساله موجب کاهش بار از دوش دولت برای تامین منابع می شود، ادامه داد: با تحقق این امر قطعا ما میتوانیم بسیاری از پروژههای ناتمام حوزه آب و فاضلاب را تکمیل کرده و به بهرهبرداری برسانیم.
به گفته معاون برنامهریزی وتوسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور، در حال حاضر با توجه به شرایط دولت راهی جز واقعیشدن قیمت آب نیست و این موضوع در تمام دنیا مطرح است و باید به این نکته توجه کرد که ورود بخش خصوصی به این حوزه در گرو قیمتها و جذابیت آنها است.
قانع در خصوص حضور بخش خصوصی به حوزه آبوفاضلاب کشور گفت: با توجه به کل سرمایهگذاری تاکنون انجام شده در کل پروژههای آب و فاضلاب تا امروز کمتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد سرمایهگذاری بخش خصوصی صورت گرفته است اما اگر روند به همین شکل پیش رود و امتیازاتی که در قانون پیشبینی شده را اخذ کنیم قطعا در دو سال آینده میتوانیم این عدد را به ۳۰ درصد برسانیم.
وی با اشاره به میزان تولید آب شرب توسط بخش خصوصی،اظهار کرد: بر اساس قراردادها در حال حاضر ۱۶۰ هزار مترمربع در شبانهروز فقط از طریق آب شیرینکنها تولید و بخشی هم از طریق روشهای تصفیهخانههای برای حذف فلزات سنگین تامین میشود.
معاون برنامهریزی وتوسعه شرکت مهندسی آبوفاضلاب کشور ادامه داد: بیش از ۳۰۰ هزار مترمکعب را با بخش خصوصی برای تولید آب شرب قرارداد داریم که پیشبینی میشود طی دو سال آینده به بهرهبرداری برسد البته علاوه بر این نیز قراردادهایی در حال انجام است که تا آخر سال حجم تامین آب شرب از طریق بخش خصوصی قطعا افزایش مییابد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۶۲۹۱۸۲۲۳ تاریخ انتشار:یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۱:۱۹