حمید چیتچیان در آیین امضای قراردادهای سرمایهگذاری در بخش آب و فاضلاب گفت: یکی از سیاستهای محوری دولت یازدهم واگذاری طرحها به بخش خصوصی است و امضای قرادادها مربوط به طرحهایی است که در تعاریف جزو وظایف دولت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه خدمات زیربنایی جزو برنامههای محوری دولت است،گفت: طرحهای آبرسانی، طرحهای شوری زدایی از آب دریا و تولید آب شیرین برای رفع نیازهای مردم جزو وظایف دولت و وزارت نیرو است.
چیتچیان ادامه داد: مشارکت بخش خصوصی در دنیا برای اجرای طرحها یک ایده جدید است بنابراین دولت یازدهم نیز میخواهد این ایده ارزشمند را تحقق ببخشد به طوری که تاکنون ۹۹ طرح در حوزه صنعت آب و فاضلاب با مشارکت بخش خصوصی و دولتی به اجرا در آمده است.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه هدف وزارت نیرو و دولت از این اقدام چه بوده است، گفت: اولین هدف دولت ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات است چرا که طرحهای پرشماری مدنظر دولت است که در این زمینهها میتواند اجرا شود. اما با توجه به محدودیتها میبینیم که در برخی شهرها از ۲۰ سال قبل اجرای شبکه فاضلاب آغاز شده اما به دلیل عدم اجرای تصفیهخانه، بخشی از آن شبکه هنوز به بهرهبرداری نرسیده نیازمند ترمیم است.
وی اضافه کرد: نبود منابع مالی لازم باعث شده تا اجرای پروژهها طولانی شود، پس یکی از مسایل جدی این است که اگر مشارکت بخش خصوصی تامین شود بخش خصوصی میتواند به جای ۲۰ سال پروژه را در ۳ سال انجام دهد.
چیتچیان گفت: هدف دوم ما تجهیز منابع جدید است یعنی برای انجام کارهای زیربنایی و نیازهای اصلی جامعه صرفا نباید به منابع دولت اتکاء کرد.
وی ادامه داد: هدف سوم این است که غیر از اینکه بخش خصوصی منابع در اختیار خود را برای اجرای پروژه میآورد تا کار انجام شود ظرفیت مدیریتی بخش آب و فاضلاب و برق نیز ارتقاء یابد، یعنی وزارت نیرو صرفا در صدد این نیست که بخش خصوصی منابع مالی تجویز کند بلکه ظرفیت مدیریت بخش خصوصی هم در خدمت مردم قرار گرفته است.
چیتچیان خاطرنشان کرد: هدف چهارم این است که در نتیجه ورود ظرفیتهای جدید مدیریتی ما انتظار داریم که فناوریهای جدید هم وارد کار شود تا با ورود بخش خصوصی یک توان فکری جدید باعث رشد صنعت آبفا از هر جهت شود.
وی ادامه داد: هدف پنجم از مشارکت بخش خصوصی در صنعت آبفا کاهش هزینههای مربوط به خدمات مردم است چرا که با طولانی شدن پروژهها هزینههای سرمایهگذاری نیز افزایش مییابد، پس هدف کاهش هزینهها و اجرای سریع و به موقع پروژههاست.
وزیر نیرو با اشاره به امضای قراردادهای سرمایهگذاری در بخش آب و فاضلاب گفت: امروز ۲۰ قرارداد جدید از این قراردادها به روشهای بیع متقابل، boo و bot به امضا میرسد که ارزش آن بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.
به گفته وی سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد در این قالب به امضا رسیده بود بنابراین پروژههایی که با این شیوهها در حوزه آبفا در حال اجرا است ۴۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد.
وی خاطر نشان کرد: ۱۱۴ طرح جدید نیز با همین شیوهها اجرا خواهد شد که در حال حاضر دوره برگزاری مناقصه را سپری میکند.
منبع:فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۶۲۸۰۰۰۳۷۳ تاریخ انتشار:۹۴/۰۶/۲۸ – ۱۱:۱۸