منوچهر درویشبیابانی اظهار کرد: بر اساس گزارش مسئولان مربوطه این شهرستان تا ۱۰ سال آینده با مشکل جدی آب روبهرو میشود.
وی با اشاره به دلایل کاهش منابع آبی در شهرستان بروجرد افزود: کشت محصولات آبدوست توسط کشاورزان غیربومی، نبود سد و عدم مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی توسط کشاورزان بومی از مهمترین دلایل کاهش این مایه حیاتی در حوزه روستایی این شهرستان است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان بروجرد ادامه داد: حضور کشاورزان غیربومی و کشت محصولات آبدوست توسط آنها در اراضی کشاورزی این شهرستان در سالهای اخیر عامل مهمی در وارد آمدن خسارت به منابع آب زیرزمینی بروجرد است.
درویشبیابانی یادآور شد: در شرایط کنونی تنها راهحل جلوگیری از بحران آب مدیریت صحیح منابع موجود است.
وی به برخی راهکارهای ارائه شده مدیریت مصرف صحیح آب در شهرستان بروجرد اشاره و تاکید کرد: بر اساس بررسی و نظارتهای کارشناسان امر اجرای سیستم آبیاری قطرهای در حوزه کشاورزی و اتمام عملیات اجرایی سد نیمهتمام آبسرده میتواند سهم عمدهای در کاستن از مشکلات موجود در حوزه آبی ایفا کند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان بروجرد خاطرنشان کرد: تقویت همکاری روستاییان در شرایط کنونی با هدف مدیریت مصرف آب نیز میتواند در کاهش مشکلات موجود در این حوزه نقشآفرین بوده و مدیریت شرایط را برای مسئولان تسهیل کند.
درویشبیابانی ادامه داد: توزیع عادلانه خدمات در حوزههای مختلف، اعطای تسهیلات، ارائه خدمات رفاهی، درمانی و … به روستاییان نقش موثری در جلوگیری از مهاجرت آنان ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از روستاییان پس از مهاجرت در سکونتگاههای غیررسمی اسکان مییابند، یادآور شد: زندگی در این مناطق علاوه بر زمینهسازی در ایجاد برخی ناهنجاری اجتماعی، برهم زدن ساختار شهری را نیز به دنبال دارد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان بروجرد تصریح کرد: شناسایی مشکلات مناطق محروم و تلاش در راستای رفع آنها با هدف افزایش سطح رضایتمندی ساکنان این مناطق و کاهش ناهنجاریهای اجتماعی باید با جدیت بیشتری از سوی مسئولان دنبال شود.
درویشبیابانی خاطرنشان کرد: برنامهریزی به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر باید به گونهای در قالب برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت تعریف شود که شرایط برای مهاجرت معکوس به روستاها فراهم کند.
منبع: فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۶۲۸۰۰۱۱۸۵ تاریخ انتشار:۹۴/۰۶/۲۸ – ۱۷:۰۹