مدیر دفتر تجهیز منابع مالی و مشارکتهای غیردولتی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر لزوم واقعی شدن تعرفهها برای خودگردانی پروژههای مشارکتی گفت: بخش خصوصی در سال گذشته با بیش از ۱۲۰۰ میلیارد و امسال نیز با بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در طرحهای آب و فاضلاب مشارکت کرد.
مهندس “حمیدرضا کشفی” امروز (شنبه) در آئین امضای قراردادهای سرمایهگذاری بخش خصوصی در طرحهای آب وفاضلاب، در شرکت آب و فاضلاب استان تهران، با بیان این مطلب که بخش خصوصی در سال گذشته با بیش از ۱۲۰۰ میلیارد و امسال نیز با بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در طرحهای آب و فاضلاب مشارکت کرد اظهار داشت: این طرحها شامل ۲۰ پروژه در قالب احداث تصفیهخانههای آب، فاضلاب و تاسیسات نمکزدایی در کشور اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه دربخش آب و فاضلاب کشور سیر تکاملی پروسه انجام مشارکت در حال انجام است گفت: این پروسه باید با فاصله گرفتن از اعتبارات دولتی، اخذ تسهیلات از بانک جهانی و توسعه اسلامی و بانک توسعه وتجارت اکوانجام شود.
وی ادامه داد: بیشترین مقدار وام از بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی و بانک توسعه و تجارت اکو را شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به خود اختصاص داده است.
کشفی در ادامه گفت: انواع فاینانسهای داخلی و خارجی و جاری مد نظر شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بوده، اوراق مشارکت به نحو مطلوبی در چند سال گذشته استفاده شده و در نهایت مهمترین بخشی که در سالهای اخیر مد نظر بوده استفاده از ترکیبات قراردادی و روشهای مشارکتی بخش خصوصی اعم از BOO و BOT و بیع متقابل است که امروز شاهد امضای تعدادی از این قرار دادها هستیم.
وی با بیان اینکه تاکنون این شرکتها از بانک توسعه اسلامی حدود ۷۰۰ میلیون یورو برای ۸ پروژه و از بانک جهانی حدود ۷۰۰ میلیون دلار و بانک توسعه و تجارت اکو، دو پروژه جمعاً به مبلغ ۳۵ میلیون دلار وام دریافت کردهاند، افزود: در بخش BOO و BOT و بیع متقابل جمعاً حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان تا امروز قرارداد مبادله شده است.
مدیر دفتر تجهیز منابع آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: حدود ۵۰ درصد از قرار دادهای مبادله شده به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
وی با بیان اینکه برای زیر ساخت پروژهها نیاز به تشکیل کمیته تدوین نظامهای فنی و مالی در شرکتهای آب و فاضلاب کشور داشتیم گفت: در این کمیته چارچوبهای مدل مالی مورد نیاز را برای پروژههای سرمایهگذاری بخش آب و فاضلاب ابلاغ کردیم.
کشفی ادامه داد: دو نوع مدل مالی تیپ ارائه شده که سرمایه گذاران و مشاورین آنها میتوانند از آن استفاده کنند و به صورت یکسان قیمتهای خود را ارسال و ارائه نمایند.
وی از نصب و راهاندازی حدود ۳۰۰ هزار انشعاب فاضلاب که در سراسر کشور از طریق فاینانس جاری خبر داد.
مدیر دفتر تجهیز منابع مالی و مشارکتهای غیردولتی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به ۹۹ قرارداد با حجم سرمایهگذاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان که تاکنون مبادله شده است، اظهار داشت: تاکنون حدود دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در بخش بیع متقابل و در قالب ۱۵ قرار داد، ۹۰۰ میلیارد تومان در ۵۹ قرار داد برای نمکزدایی به روش BOO و ۲۵ قرار داد به مبلغ یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان در بخش خطوط انتقال، تصفیهخانههای آب و فاضلاب و کاهش هدر رفت مبادله شده است.
وی با عنوان کردن اینکه در حال حاضر حدود ۱۱۰ پروژه جهت اجرا به روش BOO و BOT و ۸۵ پروژه جهت اجرا به روش بیع متقابل در دستور کار قرار دارد که مراحل مذاکره در حال انجام است، گفت: تمامی این قرار دادها از طریق فراخوان عمومی، فرآیند رقابتی و کمترین قیمت ابلاغ شد.
کشفی با بیان اینکه الزاماتی وجود دارد که از جمله میتوان به مهمترین آنها یعنی لزوم واقعی شدن تعرفهها برای خودگردانی پروژه مشارکتی است، اشاره کرد، اظهار داشت: به دلیل عدم همخوانی قیمت تمام شده محصول با تعرفههایی که به ذینفعان ارائه میشود در حال حاضر ردیف خرید تضمینی آب و پساب در بودجه گنجانده شده است.
بر اساس این گزارش، ۲۰ طرح آب و فاضلاب که در آیین امروز قرارداد اجرایی آنها با اعتبار ۱۵ هزار و ۲۶۲ میلیارد ریال به امضا رسید، بهشرح زیر است:
– تکمیل بخشی از تاسیسات فاضلاب شهر تهران توسط شرکت آب و فاضلاب تهران با حجم سرمایهگذاری اولیه شش هزار میلیارد ریال
– ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر تیران توسط شرکت آب و فاضلاب اصفهان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۵۵۰ میلیارد ریال،
– تکمیل تاسیسات فاضلاب شهر بندرعباس توسط شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان با حجم سرمایهگذاری اولیه دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال،
– ارتقای کمی و کیفی تصفیهخانه فاضلاب ترکند توسط شرکت آب و فاضلاب مشهد با حجم سرمایهگذاری اولیه ۱۵۰۰ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه فاضلاب سبزه وار توسط شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با حجم اولیه سرمایهگذاری ۲۳۰ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه فاضلاب گلبهار توسط شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با حجم اولیه سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه آب و ایستگاه پمپاژ ملایر توسط شرکت آب منطقه ای همدان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۴۰۰ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه آب خلخال توسط شرکت آب منطقه ای اردبیل با حجم سرمایهگذاری او لیه ۴۰۰ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه فاضلاب زنجان توسط شرکت آب و فاضلاب زنجان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۱۱۰۰ میلیارد ریال،
– احداث مجتمع آبرسانی دوازده روستایی شمال آستانه اشرفیه توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با حجم سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه فاضلاب ملارد توسط شرکت آب و فاضلاب تهران با حجم سرمایهگذاری اولیه ۴۷۷ میلیارد ریال،
– احداث تصفیهخانه فاضلاب طولا توسط شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۲۰ میلیارد ریال،
– آبرسانی به داراب، جنت شهرو حاجی آباد توسط شرکت آب منطقه ای فارس با حجم سرمایهگذاری اولیه ۲۰ میلیارد ریال،
– احداث تاسیسات نمکزدایی فرخی- انارک توسط شرکت آب و فاضلاب اصفهان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۱۰ میلیارد ریال،
– احداث تاسیسات نمکزدایی اشتهارد توسط شرکت آب و فاضلاب البرز با حجم سرمایهگذاری اولیه ۶۲ میلیارد ریال،
– احداث تاسیسات نمکزدایی گلوگاه توسط شرکت آب و فاضلاب مازندران با حجم سرمایهگذاری اولیه ۴۲ میلیارد ریال،
– احداث تاسیسات نمکزدایی ناهنگ توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۲۴ میلیارد ریال،
– احداث تاسیسات نمکزدایی بستانه توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۱۶ میلیارد ریال،
– احداث تاسیسات نمکزدایی شناس توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۱۶ میلیارد ریال
– احداث تاسیسات نمکزدایی دژگان توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با حجم سرمایهگذاری اولیه ۶۲ میلیارد ریال نام برد.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۲۸۱۸۱۳۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۶/۲۸ ۰۴:۱۹