استاندار سمنان با اشاره به کمبود منابع آبی در این استان،خواستار کنترل، هدایت و استفاده صحیح از روانآبهای فصلی و تغذیه سفرههای زیر زمینی شد.
“محمد وکیلی” در هشتمین کارگروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی استان سمنان، بر لزوم مدیریت توزیع آب کشاورزی توسط بهرهبرداران تاکید و گفت: اگر این امر محقق شود ضمن اینکه نیاز آب کشاورزی تامین شده است اضافه برداشتها نیز کنترل خواهد شد.
وی بررسی وضعیت دشتهای پایلوت در راستای طرح تعادلبخشی و احیای سفرههای آب زیرزمینی را مهم برشمرد و افزود: یکی از مهمترین منابع تامین آب صرفهجویی در مصرف منابع است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام ارشد اجرایی ضمن تاکید بر تصحیح ساختار مصرف آب،خاطرنشان کرد: علاوه بر این اجرا و توجه به تغییر اصلاح الگوی کشت به منظور افزایش بهرهبرداری در بخشهای مختلف باید جدی گرفته شود.
استاندار سمنان خواستار برنامهریزی میان مدت برای کنترل ، هدایت و استفاده صحیح از روانآبهای فصلی و تغذیه سفرههای زیرزمینی شد و تصریح کرد: تحقق این مهم تا حد زیادی از اثرات خشکسالی سالهای اخیر خواهد کاست.
استاندار سمنان یکی از آثار مهم کنتور هوشمند را برداشت متعادل از منابع خواند و عنوان کرد: اگر اضافه برداشتها را کنترل کنیم آب موجود دوباره به چرخه مصرف برمیگردد.
وی با توجه به پیشرفت مطلوب نصب کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی استان سمنان از کلیه دست اندرکاران این طرح تقدیر و تشکر نمود .
همچنین مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با ارایه آخرین وضعیت سفرههای آب زیر زمینی رودخانهها، چشمهها، چاهها و اثرات سوء خشکسالی و راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت تامین آب شرب و کشاورزی افزود: با صرفهجویی صحیح در مصرف آب بخصوص در حوزه کشاورزی و مدیریت صحیح مصرف میتوانیم از وضعیت بحرانی و کم آبی به سلامت عبور نماییم.
“اتابک جعفری” با تأکید بر ضرورت نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی از پیشرفت ۷۳ درصدی نصب این کنتورها بر روی چاههای استان خبر داد و از همکاری کلیه کشاورزان عزیز هم استانی و دستگاههای اجرایی استان قدردانی کرد.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۲۵۱۸۱۰۲ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۶/۲۵ ۰۴:۰۳