معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از انعقاد قرارداد ۹۸ پروژه با اعتبار ۴۱۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی خبر داد و گفت: با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی می توانیم بخش عمدهای از مسائل را در تاسیسات آب و فاضلاب حل کنیم.
علی اصغر قانع با بیان اینکه در حال حاضر ۵۹ پروژه به روش B.O.O در کشور وجود دارد، اظهار کرد: ساخت، بهرهبرداری و مالکیت این پروژه ها برعهده بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه قراردادهای این پروژهها عمدتا در بحث نمکزدایی، حذف فلزات سنگین از آب در سطح استانهای مختلف منعقد شده است،گفت: در حال حاضر از ۳۱۱ هزار مترمکعب از این قراردادها در حال ساخت وبهره برداری است که بالغ بر ۱۶۰ هزار مترمکعب پروژهها در قالب قراردادهای B.O.O در حال بهرهبرداری است.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: این پروژه ها عمدتا در استفاده از آب دریا و نمکزدایی استفاده میشود به همین دلیل بیشتر در جنوب کشور متمرکز هستند.
قانع در خصوص میزان سرمایه گذاری در این پروژه ها اظهار کرد: در مجموع ۷۰۰ میلیارد تومان در این ۵۹ پروژه سرمایهگذاری کردیم که همه منابع توسط بخش خصوصی تامین شده اما نهایتا ما آب را به قیمت تضمینی از آنها خرید میکنیم.
به گفته وی تمام قیمتها از طریق مناقصه به دست میآید و با توجه به شرایطی که آب در مناطق مختلف دارد تنوع قیمت بسیار زیاد است؛ اما می توان گفت که عمدتا در بحث آبشیرینکنها در هر متر مکعب حدود ۳۰۰۰ تومان، از بخش خصوصی خرید تضمینی صورت می گیرد و این در حالی است که این آب کمتر از ۳۰۰ تومان به مردم فروخته میشود.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به روش B.O.T در طرح مشارکت سرما یه گذاری بخش خصوصی، اظهار کرد:در روش B.O.T سرمایهگذارها بعد از احداث پروژهها و بهرهبرداری آنها کل تاسیسات را به ما انتقال می دهند.
قانع با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۴ پروژه در بخش تصفیهخانههای آب، فاضلاب و خطوط انتقال از طریق روش B.O.T در حال بهرهبرداری است، گفت: بخش خصوصی در این زمینه نیز ۱۲۰۰ میلیارد تومان تا به امروز سرمایهگذاری کرده است که ما هم به روش خرید تضمینی آب و محصول نهایی که پساب فاضلاب و یا آب است را از بخش خصوصی تحویل میگیریم.
وی با اشاره به اهمیت روشی دیگر در حوزه طرح مشارکت بخش خصوصی، اظهار کرد: روش بیع متقابل روشی است که میتوانیم از طریق آن موجب توسعه شبکه فاضلاب و ایجاد تصفیه خانهها شویم و در این روش نیز امتیازی را بابت بهرهبرداری طولانیمدت از پساب فاضلاب به بخش خصوصی میدهیم به طوری که آن ها میتوانند حدود ۳۰ سال از این پساب استفاده کنند.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در حال حاضر قررداد ۱۵ پروژه را در بحث بیع متقابل را با سرمایه گذاری ۲۲۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی منعقد کرده ایم که پروژهها در حال احداث است و می توان گفت که از این طریق می توانیم بخش عمدهای از مسائل را در تاسیسات آب و فاضلاب حل کنیم.
قانع با بیان ینکه در مجموع بیش از ۱۵۹ پروژه در قالب طرح B.O.T و B.O.O و بیع متقابل در حال پیگیری داریم،گفت: امیدواریم ظرف امسال و سالهای بعد این پروژه ها به مرحله قرارداد برسد و بخش زیادی از سرمایه آن توسط بخش خصوصی تامین شود.
به گفته وی حدود ۱۱۲ پروژهها به روشB.O.T و B.O.Oو ۴۷ پروژه در بخش بیع متقابل در حال بررسی است،ظهار کرد: قراردادهای این پروژه ها در ماههای آینده تنظیم میشود که البته در بخش روستایی نیز تعداد زیادی از پروژهها را به روش B.O.T ایجاد کرده ایم.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برای روستاهایی که مشکل تامین آب داشتند ۲۶۰۰ پروژه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در نظر گرفته شد،گفت: جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش این طرح و با اعتبار ۱۳۰۰ میلیارد تومان قرار می گیرند.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۶۲۴۱۵۳۲۹ تاریخ انتشار:سهشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۲:۴۱