وزارت نیرو مصمم است در برنامه ششم توسعه میزان مصرف منابع آب تجدیدپذیر را به ۶۰ درصد برساند.
رحیم میدانی امروز در یازدهمین نشست اعضای شورای مدیران کل دفاتر وزارتی سازمان ها و نهادها در ساختمان ستادی وزارت نیرو با بیان این مطلب که بازنگری تسهیم و تخصیص آب و کاهش مصارف تا ۷۰ میلیارد مترمکعب سبب میشود که مصارف آب کشور به ۶۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر برسد، افزود: این سهم در تمام دنیا ۴۰ درصد است.
وی با بیان اینکه ملتها بیش از آنکه از کمبود آب رنج ببرند از ضعف مدیریت آب در رنج هستند، افزود: بیشتر مشکلات نا پایداری، بین آب موجود و مصارف ایجاد می شود.
میدانی با بیان اینکه مدیریت بهم پیوسته منابع آب (IWRM)، بهم پیوستگی در مدیریتهای سخت افزاری و بهم پیوستگی زیست محیطی سیستمهای طبیعی و انسانی، آب و خاک، عرضه و تقاضا را به دنبال دارد، افزود: بهم پیوستگی بین آب و غذا و انرژی باید با هم بهینه شود.
وی با اشاره به خشکسالی ۱۵ سالهای که اکثر متخصصان از آن به عنوان تغییر اقلیم یاد می کنند گفت: بطور کلی آبها به سه قسم تقسیم می شود که میتوان آنها را به آبهای زیرزمینی، جاری و تبخیر نامگذاری کرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه ۷۰ درصد نزولات آسمانی کشور ما تبخیر می شود گفت: نفوذ از روان آب ها، موجودی آب سفره های زیر زمینی را تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه اگر میزان حجم تبخیر را از میزان کل بارش نزولات آسمانی کم کنیم به مقدار ظرفیت آب تجدیدپذیر کشور خواهیم رسید، گفت: در استفاده از منابع آب زیرزمینی شرایط اسف باری داریم که پس از مطرح شدن در شورای منابع آب مصوب شد اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی را اولویت نخست در بخش آب کشور قرار دهیم.
میدانی تعداد ۳۳۵ محدوده مطالعاتی را از نظر توسعه بهره برداری ممنوعه خواند و اضافه کرد: متوسط کسری مخازن زیر زمینی کشور حدود ۵ میلیارد متر مکعب در سال است و کسری مخزن تجمعی در پایان سال ۹۲، حدود ۱۱۰ میلیارد مترمکعب بوده است.
وی گفت: افت سطح آب تجمعی حدود ۲۰ متر است.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان این مطلب که ادامه این وضع، ناپایداری بیشتر، افت کیفیت و افت فشار منابع آبی را همراه خواهد داشت افزود: سلامت جامعه و سلامت نسل آینده نیز به خطر خواهد افتاد.
وی برای استقرار حکمرانی موثر و مقتدر آب در کشور، همراهی و همکاری سه قوه را ضروری دانست و افزود: باید به موضوع آب به شکل فراگیر در بعد ملی و فرا ملی توجه شود و مقوله آب به عنوان محور آمایش و توسعه سایر بخش ها ملاک عمل قرار گیرد.
منبع:خبرگزاری آریا کد خبر:۲۰۱۵۰۹۱۲۱۳۳۰۲۱۹۷۴ تاریخ انتشار:۲۱ شهریور ۱۳۹۴ – ۰۱:۳۰:۲۱