سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی گفت: ۳۰درصد هدر رفت آب در شبکه توزیع آب استان است که باید مطابق ضوابط و استاندارد به ۱۵ درصد برسد.
مهدی هاشمیمقدم، امروز (۱۶ شهریور ماه) در کارگروه آب استان، گفت: ۲۱ شهر استان تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب شهری هستند که ۶۰۰ کیلومتر خطوط آبرسانی، ۵۷۰ کیلومتر خط انتقال و ۳۹۵ هزار نفر جمعت را پوشش میدهد.
وی با اشاره به اینکه ۹۹٫۸ درصد جمعیت شهری برخوردار از خدمات آب و فاضلاب شهری هستند، افزود: ۱۷۶ هزار مشترک آب و ۴۱ هزار مشترک فاضلاب در سطح استان داریم.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به کمی آب، تابستان امسال بدون کمترین مشکل سپری و تامین آب مطمئن انجام شده است.
هاشمیمقدم اظهار کرد: برای تمام شهرها مطالعات جامع اصلاح و بازسازی شبکه آب استان انجام شده که نیاز آبی در افق ۱۴۱۰، ۳٫۸ متر مکعب در ثانیه است که در حال حاضر دبی مجاز ۲٫۸ مترمکعب در ثانیه است.
وی تاکید کرد: ۳۰ درصد هدر رفت آب در شبکه توزیع آب استان است که باید مطابق ضوابط و استاندارد به ۱۵ درصد برسد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای هدر رفت ردیف ملی اصلاح شبکه آب باید در نظر گرفته شود، یادآور شد: عمده هدر رفت در استان در شهرستان بیرجند، حاجی آباد، اسفدن و طبس گلشن است.
هاشمی با بیان اینکه ۱۳ میلیون متر مکعب در سال ۹۳ هدر رفت آب داشتهایم، گفت: در خصوص کیفیت آب برنامههای مختلفی انجام شده که میتوان به مردم این اطمینان را داد که آب توزیع شده در سطح شبکه آب استان فاقد هرگونه میکروبی است.
وی بر جدا سازی مصارف فضای سبز از شبکه آب شرب تاکید و یادآور شد: با توجه به اینکه ۵٫۴ درصد مصارف آبیاری فضای سبز از آب شرب است سالانه ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب از آب شرب صرف ابیاری فضای سبز می شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تاکید کرد: رفع مشکلات آب روستایی خراسان جنوبی نیازمند ۴۵۱۳ میلیارد ریال اعتبار
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: ۴ هزار و ۵۱۳ میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا مشکلات آب روستایی استان رفع شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، علی اکبر بسکابادی، امروز (۱۶ شهریور ماه) در کارگروه آب استان اظهار کرد: شاخص بهرهمندی جمعیت روستایی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در کشور ۷۳٫۷۲ بوده که این شاخص در استان ۷۰٫۵۸ است.
وی ادامه داد: حدود ۷ کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال در روستاها داریم که شامل ۳۸۲۵ کیلومتر خط انتقال و ۳ هزار و ۲۶ کیلومتر شبکه توزیع در داخل روستاها میشود که حجم زیادی بوده و اغلب عمر آنها تمام شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۱۲۸ هزار و ۳۱۳ مشترک آب روستایی در استان داریم، افزود: ۷۷ هزار و ۵۶۵ مترمکعب مخزن داریم که باید به ازای هر مشترک یک متر مکعب مخزن داشته باشیم.
بسکابادی اظهارکرد: ۲۶۹ منبع آبی در استان داریم که از این تعداد ۱۲۲ منبع آبی tds آن ها زیر حد مجار، ۶۶ منبع در حد مجاز و ۸۰ منبع آبی از حد مجاز بالاتر است.
وی ادامه داد: علاوه بر چالش قیمت آب چالش کیفیت را نیز داریم که دامن گیر آب و فاضلاب روستایی استان است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تاکید کرد: در سال ۸۵، ۳۰ درصد منابع استان tds آنها بالاتر از حد مجاز بوده که این تعداد در سال ۹۴ به ۲۹٫۷۵ درصد رسیده است.
بسکبادی افزود: منابع آبی روستایی از ۲۶۸ حلقه چاه تامین می شود که ۲۳۶ چاه اصلی و ۳۲ چاه رزرو است که باید به تعداد چاههای موجود چاه رزور داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه میزان مجوز سالانه برداشت از چاهها ۳۲ میلیون متر مکعب است تصریح کرد: در سال گذشته ۴۲۴ روستا با مجموع ۱۶ هزار و ۷۴۹ خانوار با تانکر آبرسانی شده که ۳۳۴ هزار و ۵۲۹ مترمکعب اب حمل شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی در خصوص راهکارهایی برای مقابله با خشکسالی افزود: باید اقداماتی از جمله اقدامات آنی، کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام گیرد.
بسکابادی با اشاره به اینکه آبرسانی سیار از جمله اقدامات آنی و حفر چاه از اقدامات کوتاه مدت است، یادآور شد: برای اقدامات کوتاه مدت ۱۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که شبکه ها را در اقدامات کوتاه مدت پایدار نگه داریم.
وی خاطرنشان کرد: برای اقدامات میان مدت ۶۴ مجتمع آب رسانی برای استان تعریف شده که برای اتمام مجتمع ها ۳۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز بود و شبکه آب و فاضلاب کشور اعتبار ۳۵ مجتمع آبرسانی را قبول کرده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی استفاده از منابع آبی غیر متعارف و سایر حوزه های خارج از استان را جزء اقدامات بلند مدت عنوان کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، گفت: ۵ میلیون و ۳۷۶ متر مکعب با اجرای طرح آبیاری تحت فشار در استان صرفه جویی شده است.
وجه اله خدمتگزار، استاندار خراسان جنوبی، امروز (۱۶ شهریور ماه) در کارگروه آب استان، گفت: تامین آب شرب در روستاها و شهرها مهمترین و حیاتیترین نیاز استان است که باید برای رفع آن برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در جلساتی که برگزار میشود باید در خصوص اقتصاد آب در استان نیز راهکارهایی ارائه شود و ضمن اینکه مشکل را عنوان می کنیم راه حل ان را نیز ارائه کنیم تا مصوبه ای از دولت در این خصوص بگیریم.
استاندار خراسان جنوبی اظهارکرد: در صورتی که در راستای تامین آب شرب روستاییان و شهریها نتوانیم اقدامی موثر انجام دهیم باید شاهد مهاجرت روستاییان به شهرها و مهاجرت شهریها به شهرهای بزرگتر و اتفاقاتی که نباید بیفتد باشیم.
خدمتگزار افزود: برای حل مشکل آب باید مدیریت کارشناسانه داشته باشیم و تاکنون وزارت نیرو برای تامین آب کشاورزی برنامه مدون و کارشناسی شده ای را برای خراسان جنوبی ارائه نکرده است.
وجود ۱۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان
هاشم ولی پور مطلق، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به وجود ۱۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان از تجهیز و نوسازی ۱۱هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی در استان خبر داد.
وی با بیان اینکه شاخص ما در اراضی ۱۳٫۵ درصد است که در کشور ۳۳٫۴۷ است، ادامه داد: طی سال گذشته در ۹۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی سیستم آبیاری تحت فشار اجرا شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در سال ۹۴ پیش بینی می شود ۴۳ میلیارد تومان اعتبار ملی برای آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شود.
ولی پور مطلق خاطرنشان کرد: ۵ میلیون و ۳۷۶ متر مکعب با اجرای طرح آبیاری تحت فشار در استان صرفه جویی شده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۶۱۶۱۰۴۸۷ تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۶:۵۲