♦ یک موسسه آمریکایی روی تاثیر گرم شدن کره زمین در خاورمیانه تحقیق کرده است. نتیجه این مطالعات نشان میدهد که بالارفتن دما باعث ایجاد طوفانهای گرمسیری در مناطق حاشیهای خلیج فارس میشود. این مطالعه مشخصا به شهرهای دوحه و دوبی اشاره میکند و میگوید موجهایی با ارتفاع بلند یکی از پیامدهای گرمایش زمین است. تهدید دیگر طوفانهای شن به دلیل خشکسالی است. اتفاقی که روز گذشته برای چندمین بار مردم پایتخت در ایران شاهد آن بودند و مردم ساکن جنوب ایران مدتهاست با آن دست به گریبانند.
اسماعیل کهرم در مقاله ای در آرمان نوشته: شب دوشنبه در پایتخت و چند استان دیگر باران بارید. با وجود این، مردم از دیدن اینباران خشک غیرمترقبه، بعد از سه ماه بدون بارش، خوشحال نشدند. دلیل آن هم این بود که این باران، در شکل قطرات آب نبود بلکه به جای آب گل از آسمان به زمین میآمد. شهر از بالا منظره ناخوشایندی پیدا کرده بود و چشم حتی تا جلوی پا را هم نمیدید.
این کارشناس محیط زیست علت وضعیت اقلیمی را که در حال حاضر در کشور حاکم است همان دانسته که در علم محیط زیست توجیه علمی شده. بنابراین باید انتظار داشته باشیم همان نتایج پیشبینی شده هم به وقوع بپیوندد. چرا که تهران شهری است که بیقواره رشد کرده است. به عبارت دیگر تمام عرصههای طبیعی که همه ما در گذشته از تهران در ذهن داشتیم تبدیل به آسفالت و شیشه شده است.
مقاله آرمان با تشریح کاری که درخت با محیط اطراف خود می کند نوشته وقتی درختان را قطع کردیم و جای آن را به آهن و سنگ دادیم این باعث خشکی هوا شد. در ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر هم که ساختوساز ممنوع است خانهسازی کردیم. متاسفانه برخی نهادهای دولتی و دانشگاه ها هم در بسیاری موارد قوانین محیط زیستی را زیر پا میگذارند و به طبیعت آسیب میرسانند. درههای ولنجک، دارآباد و دربند در نتیجه این اقدامات به زودی خشک میشود. بنابراین خشکسالی روز به روز فراگیرتر میشود.