مجری طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان گفت: با احداث جاده دسترسی جدید طرح، ۲۵ کیلومتر از طول مسیر و یک ساعت از زمان تردد کاسته میشود.
با توجه به آنکه طرح رودبار لرستان در یک منطقه صعبالعبور و برفگیر قرار گرفته است، عملیات راهسازیهای انجام شده و در دست اجرا موجب انتفاع زیاد مردم منطقه و طرح شده است.
“محسن طرزطلب” مجری طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان در این خصوص اظهار داشت: به دنبال بازگشایی آخرین تونل از قطعه سوم راه دسترسی رودبار لرستان در هفته آخر مردادماه ۹۴ که مقارن با هفته کرامت بود، عملاً اتمام عملیات اجرایی این قطعه به روزهای پایانی خود نزدیک میشود.
وی افزود: شرایط بد جوی (زمستانهای سخت) منطقه، شرایط تکتونیکی محدوده کارگاه، تردد زیاد مردم با ماشینهای سبک و سنگین به خاطر زیارت امام زاده محمد ابنحسن (مومد حسن) در نزدیکی روستای بزنوید و بازدید از تفرجگاه آبشار آب سفید و ترددهای کارگاهی، باعث شده تا راه موجود، که در سالهای دور ساخته شده، متحمل خسارت زیادی شده و در برخی نقاط نیز از بین رفته باشد.
طرزطلب ادامه داد: به منظور بهسازی مسیر فعلی و ایجاد راه جدید، پس از بررسیهای دقیق مهندسین مشاور طرح، مشخص شد که با توجه به ترافیک موجود، که احداث جاده کنار گذر (By Pass) را امری ضروری قرارداده بود و همچنین با توجه به آنکه در اکثر نقاط، بستر راه کاملاً تخریب شده بود، ساخت یک راه جدید، مقرون به صرفهتر از بهسازی راه قبلی است.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب احداث یک جاده جدید در قالب سه قطعه در دستور کار قرار گرفت و قرارداد آن در سال ۹۱ منعقد شد و در حال حاضر نیز پیشرفت قطعه سوم آن ۶۰ درصد است.
وی ادامه داد: قطعه سوم به عنوان آخرین قطعه و نقطه تلاقی به ساختگاه سد رودبار لرستان که از سختترین و زمانبرترین قطعات راه دسترسی است، در اولویت اول اجرا قرار گرفت. طول مسیر در این بخش ۱۱ کیلومتر و حجم خاکبرداری آن یک میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب است. همچنین سه رشته تونل هر کدام بهطول ۱۰۰۰ متر و دو دستگاه پل بهطولهای ۱۸ و ۴۵ متر از دیگر ابنیه مهم این قطعه است.
مجری طرح رودبار لرستان اذعان داشت: قطعه سوم، مسیر ۲۶ کیلومتری موجود را به ۱۱ کیلومتر کاهش میدهد که با توجه به شرایط کمبود منابع مالی طرح و با تلاشهای صورت گرفته طی ۳۰ ماه گذشته، موفق به بازگشایی آخرین تونل آن در مردادماه شدیم و انشالله در اواسط پائیز ۹۴، شاهد تردد از این قطعه مهم خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع پس از احداث کل راه دسترسی رودبار لرستان، ۲۵ کیلومتر از طول مسیر موجود کاسته شده و زمان سفر نیز یک ساعت کاهش مییابد.
طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان، در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان الیگودرز در استان لرستان بر روی رودخانه رودبار از سرشاخههای دز در حال اجرا است.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۱۶۱۷۹۲۶ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۶/۱۶ ۱۱:۱۸