مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران گفت: با وجود نصب ۵۲۸ هزار انشعاب فاضلاب در شهر تهران، حدود ۴۰ درصد از این اشتراکها، فاضلاب داخلی خود را به شبکه جمعآوری و انتقال وصل نکردهاند.
“اصغر ریاضتی” با اعلام خبر فوق افزود: در اجرای طرح فاضلاب تهران تاکنون حدود ۵ هزار و ۷۱۴ کیلومتر شبکه اجرا و ۵۲۸ هزار فقره سیفون نصب شده است.
وی ادامه داد: نتیجه این اقدامها تحت پوشش قراردادن جمعیتی بالغ بر ۴ ملیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت شهر تهران است که این میزان معادل ۵۵ درصد از جمعیت شهر تهران است.
وی با اشاره به اجرای عملیات نصب انشعاب فاضلاب در مناطق مختلف تهران، گفت: شرکت فاضلاب تهران بر اساس اولویتهای اجرایی تنظیم شده و منابع مالی تامین شده به گونه ای به اجرای شبکه و تصفیه خانه اقدام کرده است که در حال حاضر تقریباً، تمام شبکه اجرا شده قابلیت بهره برداری دارد.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران در ادامه افزود: با توجه به پیمایش میدانی و جمعآوری اطلاعات مشخص شد که بالغ بر ۶۰ درصد از جمعیت تحت پوشش نسبت به اتصال تأسیسات داخلی املاک خود به شبکه جمعآوری فاضلاب شهری (سیفون نصب شده) اقدام کردهاند و براساس این پیمایش از این تعداد سیفون های نصب شده در جلوی درب اماکن مسکونی و تجاری در حدود ۴۰ درصد مالکین تحت پوشش نسبت به نصب تأسیسات داخلی اقدام نکردهاند.
ریاضتی در تشریح این موضوع عنوان کرد: با توجه به سرمایهگذاری انجام شده که طبق آخرین برآورد ۲۰۰ هزار میلیارد ریال است و از طرفی لزوم حفظ منابع آب زیرزمینی همان طور که گفته شد بر اساس بررسیها برخی مشترکین بهرغم آماده بودن تمامی تاسیسات دفع و انتقال بهداشتی فاضلاب از اتصال به شبکه فاضلاب خودداری کردهاند؛ در صورتی که این پروژه تلاشی است برای جلوگیری از آلودگی منابع آبهای زیرزمینی، ارتقا و حفظ بهداشت محیط زیست، جلوگیری از مصرف خام فاضلاب و تامین ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب سالم برای کشاورزی در افق طرح و با در نظر گرفتن سطح تکنولوژی، ملاحظات اقتصادی و نیازمندی بخش کشاورزی کشور، لجن بهعنوان کود برای محصولات کشاورزی کاربرد خواهد داشت.
وی در ادامه به تاکید ویژه مسئولان برای تکمیل هرچه سریعتر طرح فاضلاب تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید شورای اسلامی شهر تهران بر اجرای کامل شبکه فاضلاب شهری و تحت پوشش قرار گرفتن تمامی مشترکین و استفاده بهینه از این امر توسط شهروندان محترم لایحهای به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شده که با تصویب و اجرایی شدن آن به مشترکینی که نسبت به نصب انشعاب داخلی اقدام نکردهاند، اخطار داده شده و در صورت عدم نصب، جریمه خواهند شد.
ریاضتی همچنین به تفاهمنامه منعقده با سازمان حفاظت از محیط زیست شهر تهران اشاره کرد و گفت: در همین راستا بهمنظور استفاده از الزامها قانونی تفاهم نامهای بین این شرکت و سازمان حفاظت از محیط زیست شهر تهران منعقد شده که براساس آن مشترکینی که از اتصال تاسیسات داخل منازل به شبکه اصلی خودداری نمایند از طریق سازمان حفاظت محیط زیست به مراجع قضایی معرفی خواهند شد که تاکنون چندین مورد به مرحله اقدام رسیده است.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۱۴۱۷۸۷۸ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۶/۱۴ ۱۱:۳۵