علیمحمد شاعری رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به علت تغییر در میزان بارندگی شهر تهران اظهار کرد: در حال حاضر در اثر فعالیتهای انسانی مقدار بخار آب موجود در هوای شهر کمی دگرگون میشود و رطوبت نسبی کاهش می یابد و میزان بارندگی و شکل آن نیز به منطقه آب و هوایی_فصل و تودههای هوایی که منطقه را تحت تأثیر قرار می دهد، بستگی دارد.
وی با بیان اینکه میزان رطوبت نسبی در مناطق شهر نسبت به نواحی مجاور شهر کمتر است، افزود: وجود جزیره حرارتی مستقر بر روی شهر باعث کاهش رطوبت نسبی شهر می شود به این منظور که هر چقدر میزان دما افزایش پیدا کند ظرفیت رطوبت پذیری هوا بیشتر می شود و به همین دلیل مرکز شهر خشکتر از سایر نواحی شهر است.
شاعری با اشاره به بررسی بارش ملی دوره ۴۵ ساله (۱۹۶۱ تا ۲۰۰۵) تصریح کرد: بارندگی شهر تهران در این دوره تغییر محسوسی نداشته و با توجه به معادله خشکی که برآیندی از میزان بارش و دمای هوا است، اقلیم تهران در دوره مورد مطالعه خشکتر شده است.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به دومین گزارش ملی تغییرات اقلیم تفاوت بارشها در کشور یادآور شد: تا پایان دهه ۲۰۲۰ با دوره آماری(۲۰۰۵-۱۹۷۶)بیش از ۸/۷ میلی متر میزان بارشها تغییر خواهد داشت.
منبع:افکارخبر کد خبر:۴۴۴۲۰۴ تاریخ انتشار:شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۷