” ستار محمودی” روز شنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی مرحله نخست طرح فراسامانه هوشمند اندازه گیری و مدیریت انرژی (فهام) اظهار داشت: اجرای طرح فهام گامی بزرگ در ایران است که باید از همه دست اندرکاران امر، مشاوران، پیمانکاران و سازندگان آن و همه کسانی که زیرساخت های ارتباطی، دیتا، بانک اطلاعاتی و غیره آن را فراهم کرده اند، تقدیر کرد.
وی با بیان اینکه در کشور مسائل فراوانی وجود دارد که به مرور به یک امر بدیهی تبدیل شده و باید در راستای تغییر آنها گام برداشت، افزود: این در حالی است که ادامه توسعه، ارتقای رفاه اجتماعی و امنیت جامعه بدون برق امکانپذیر نیست.
محمودی تصریح کرد: هر چند صنعت برق در زمینه امور زیربنایی اعم از زیر زمینی و رو زمینی حتی فرا زمینی جایگاهی ویژه داشته و کارهایی ارزشمند به منصه ظهور رسانیده است، اما با شتابی که در سراسر جهان آغاز شده، ضرورت تحول در این صنعت اجتناب ناپذیر است.
وی بیان داشت: با سابقه درخشانی که از حوزه نیرو و انرژی در کشور سراغ داریم و با وجود مدیران با تجربه و پر تلاش آن، انتظار می رود در مسیر جدید و نو به خوبی گام بردارد که مهمترین آن تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه در افق چشم انداز توسعه کشور است.
قائم مقام وزیر نیرو اضافه کرد: ایران کشور ویژه ای در ابعاد مختلف است که مسائل سیاسی، امنیتی، حوادث و اتفاقات، تنوع زیستی و اقلیمی و فرهنگ بهره برداری، در تولید و مصرف برق و انرژی آن تاثیر گذار است؛ اما با این حال ظرفیت ها و قابلیت های خوبی برای تولید و تامین برق وجود دارد.
وی تاکید کرد: هنوز در بخش فرهنگی بخصوص فرهنگ ارتقای بهره وری و مدیریت مصرف جای کار زیاد است که نیازمند کار جمعی و گروهی، همراهی مردم و استفاده از تجارب دنیا است.
محمودی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو به تبع سیاست های دولت یازدهم، تلاش داشته و دارد تا سیاستگذاری های خود را منطبق بر شرایط کشور، نگاه کارشناسی و تکیه بر تولید و توان داخلی و قابلیت بهره برداری پایدار و قابل اتکاء قرار دهد.
وی ادامه داد: در این راستا در عرصه های آب و برق، هم اینک ریل گذاری دولت های گذشته اصلاح شده و ظرفیت های بهره برداری شکوفا شده است.
قائم مقام وزیر نیرو یادآور شد: در حوزه برق، یکی از مواردی که در برنامه های وزیر نیرو در زمان اخذ رأی اعتماد نمایندگان خانه ملت عنوان شده بود، توسعه کارهای غیرسازه ای، ارتقای بهره وری، افزایش سهم انرژی های نو در سبد انرژی کشور و تبدیل تهدید تلفات برق به فرصت بود که در این زمینه ها نیز گام های خوبی برداشته شده است.
وی تصریح کرد: تبدیل شدن ایران به کشوری توسعه یافته جز با مدیریت مصارف داخلی امکانپذیر نیست که یک عزم ملی را می طلبد و نیازمند فرهنگ سازی مناسب است.
محمودی در ادامه با اشاره به طرح فهام، تصریح کرد: مجموعه ای از اقدامات نرم افزاری، سخت افزاری و غیر سازه ای در این طرح به اجرا رسیده است که در همه این زمینه ها سعی شده تا از توان و قابلیت های داخلی استفاده شود.
وی در پایان، اجرای کامل و دقیق این طرح را نیازمند تعریف یک مدل مالی مناسب برشمرد تا از توان سرمایه گذاران، سازندگان و پیمانکاران برای پیشبرد هر چه بهتر امور استفاده کند.
یادآوری می شود، طرح فهام بخش نخست هوشمندسازی شبکه برق کشور است که در آن از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بهره برداری بهتر از شبکه برق استفاده می شود و علاوه بر آن امکان ارتباط دو طرفه با مشترکان فراهم خواهد شد.
مدیریت مصرف برق، مانیتورینگ خاموشی ها، تنوع بخشی به تعرفه های برق و فراهم شدن مدیریت بهتر انرژی از جمله مزایای اجرای این طرح است.
منبع:خبرگزاری اقتصادایران کد خبر:۲۷۲۲۹۵ تاریخ انتشار:۱۴/۰۶/۱۳۹۴ – ۱۵:۶