وزیر جهاد کشاورزی گفت: برنامه ریزی برای کشت اصولی و مدیریت صحیح آب و خاک رکن اصلی کشاورزی پایدار است.
همزمان با پنجمین روز هفته دولت، محمود حجتی در آیین بهره برداری از طرح انتقال آب کشاورزی چاه تلخ و چالموره از توابع باشت با اشاره به تبخیر میزان زیادی از آب کشاورزی در آبیاری های بارانی در مناطق گرمسیری افزود: توسعه آبیاری نواری در این مناطق برای مدیریت آب ضروری است.
وی با بیان این که ایران با اقلیم متنوع آب و هوایی و خاک حاصلخیز توانایی بهره وری بیشتری از تولید در کشاورزی را دارد، ابراز داشت: سرمایه های طبیعی از جمله منابع آب و خاک برای کشت محصولات کشاورزی وجود دارد.
حجتی با یادآوری معطل ماندن محصولات تولیدی بر روی دست کشاورزی در برخی مناطق کشور در سال های گذشته تصریح کرد: توجه به تنوع تولیدات و ترویج استفاده از الگوی کشت در مناطق مختلف کشور راهکارهای اصلی درآمدزایی و اشتغال از طریق تولید محصولات کشاورزی است.
وزیرجهاد کشاورزی به اهمیت تولیدات کشاورزی در ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: دولت تدبیر و امید برای بهره وری از ظرفیت های هر منطقه برای تولید بیشتر تلاش های زیادی کرده است.
وی از تلاش های مسوولان محلی کهگیلویه و بویراحمد به ویژه استاندار و نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی برای شتاب بخشی به پروژه های کشاورزی نیمه تمام قدردانی کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت: پروژه انتقال آب چالموره – چاه تلخ و دره باشت ۳۰۰ هکتار از باغات و مزارع این شهرستان را آبیاری می کند.
جعفر گوهرگانی افزود: این پروژه که عملیات اجرایی آن در سال ۸۷ آغاز شده است با ۶۵ میلیارد ریال اعتبار در شمال شرقی شهر باشت اجرا شده است.
وی اظهار کرد: اجرای ایستگاه پمپاژ با دبی ۲۴۰ لیتر بر ثانیه،خط انتقال به طول ۱۱ هزارمتر، چهار استخر و ایستگاه تقویت شبکه برق از بخش های مهم اجرا شده این پروژه است.
گوهرگانی اظهار کرد: آب مورد نیاز پروژه انتقال آب به روستاهایی باشت از رودخانه زهره تامین شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد:تعداد ۱۵۰ خانوار این روستاها از مزایای پروژه آبرسانی به زمین های چالموره و چاه تلخ و دره باشت بهره مند می شوند.
شهرستان ۲۱ هزار نفری باشت در ۱۱۰ کیلومتری یاسوج مرکزکهگیلویه و بویراحمد ۲۳ هزار هکتار زمین کشاورزی قرار دارد.
هشت هزار نفر بهره برداری کشاورزی در باشت سالانه ۸۰ هزار تن محصول تولید می کنند.
منبع:برقآب تاریخ انتشار:شنبه, شهریور ۷, ۱۳۹۴