محمدرضا رضازاده افزود: طرح گسترش پوشش های نانو در سطح دریاچه سدها در حال مطالعه است؛ که به شرط تغییر ندادن کیفیت آب محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: نتیجه این مطالعات تا یک سال آینده مشخص می شود.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران همچنین احداث سدهای زیرزمینی را نیز مانع تبخیرآب در دریاچه ها دانست و گفت: ساخت سد کوه دشت در حال مطالعه است.
رضا زاده قسمتهای شرقی وشمال غرب کشور را دارای ظرفیت احداث این نوع سد اعلام کرد و افزود: تفاوت جنس لایه های مختلف زیرزمینی و جنس زمین تعیین کننده امکان احداث این نوع سد است.
وی با اشاره به اینکه ساخت این سدها بدون نیاز به صرف هزینه های سنگین برای احداث کانال امکان پذیر است ، تصریح کرد: در نقاطی که امکان احداث این سد فراهم شود؛ با حفر یک چاه آن منطقه تبدیل به یک نقطه بهره برداری می شود.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران گفت : درکشور ما که بارش در زمان مناسب با نیاز مصرف اتفاق نمی افتد؛ می توان سیلابها را با تغذیه مصنوعی به سفره های آب زیرزمینی منتقل و در آنجا نگهداری کرد.
رضا زاده با اشاره به اینکه امکان بهره برداری از این سدها در حجم های خیلی بزرگ امکان پذیر نیست ، افزود: پس از حفاری، دیواره هایی در زمین ایجاد می شود وآب درحال جریان را در زمین حبس می کنیم که این روش حفظ سفره های آب زیرزمینی را بدون تبخیر آن محقق می کند.
منبع:صبا کد خبر:۶۷۱۹۲۴ تاریخ انتشار:۷ شهریور ۱۳۹۴ ۱۴:۲۳