روش های غرقابی و سنتی آبیاری اراضی کشاورزی در کشور سالانه باعث هدر رفت بیش از ۸۰ درصد آب در بخش کشاورزی می شود که این رقم در سیستان و بلوچستان به بیش از ۹۰ درصد می رسد.
سیستان و بلوچستان با قرار گرفتن در جمع استان های کم آب کشور نیازمند مدیریت در مصرف آب است.
بیشترین میزان آب در استان در بخش کشاورزی به هدر می رود، این در حالی است که بازدهی مصرف این میزان آب بیش از ۴۰ درصد نیست.
استفاده از سیستم های نوین آبیاری در استان پهناور سیستان و بلوچستان که از دیرباز با مشکلات کمبود آب و خشکسالی های پی در پی دست و پنجه نرم می کند راهکاری برای مدیریت مصرف آب و کاهش تنش های آبی است.
از گذشته های بسیار دور تمدن های عظیم در کنار منابع آبی ایجاد شده و با از بین رفتن منابع آبی، بسیاری از این تمدن ها نیز رنگ باخته است.
بنابراین حیات یک تمدن و توسعه آن بیش از پیش به آب نیاز دارد و به همین علت لازم است از روش هایی استفاده کرد که باعث کاهش مصرف این نعمت خدادادی اما محدود باشد.
مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی که آب برترین بخش استان است می تواند باعث افزایش راندمان تولید محصولات، داشتن منابع پایدار آب و … شود.
سیستم های نوین آبیاری قطره ای، تحت فشار و… در این استان که دارای بیشترین میزان تبخیر است راهکاری مؤثر در کاهش مصرف آب است و لازم است اطلاع رسانی دقیق در این زمینه انجام شود تا مردم با رغبت و آگاهی کامل از این طرح ها استقبال و اراضی کشاورزی خود را به این سیستم ها مجهز کنند.
همچنین مسئولان امر نیز باید به طرح های موثر در کاهش مصرف آب با شتاب بیشتری توجه کنند تا بتوانند با مدیریت زمان به مدیریت منابع آبی استان بپردازند و اراضی بیشتری از سیستان و بلوچستان را تحت پوشش این طرح ها ببرند.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۱۷۳۷۰۸۷ (۴۸۴۱۶۹۲) تاریخ انتشار: ۰۵/۰۶/۱۳۹۴ ساعت: ۱۵:۵۸