نخستین روزهای شهریور ماه هر سال، مزین به پاس داشت دولتمردان خدومی است که با بذل جان خویش، الگویی ارزنده از تلاش و خدمت صادقانه در پیشرفت کشور را پیش رو نهادند. در چنین روزهایی، با نکوداشت نام و یاد آن مردان خدا و آموزگاران خدمت، آن چه را که در عرصه خدمترسانی اندوختهایم، پیشرو میداریم و دست مدد به لطف عنایت حق مینهیم تا آن چه را که در برنامه داریم، به عرصه ظهور و خدمت به بندگان او و مردم شریف ایران درآوریم.
در دو سال تخست فعالیت دولت یازدهم، منتهی به پایان سال تیرماه سال جاری، آن چه در بخش آب و فاضلاب به انجام رسیده، به اختصار به شرح زیر است:
• ۱۱ تصفیهخانه آب با مجموع ظرفیت ۳۷۱ هزار و ۸۷۵ مترمکعب در روز، در استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، سمنان، مرکزی، همدان، گیلان، کرمان، قم، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسید.
• ۱۹ تصفیهخانه فاضلاب با مجموع توان پالایش ۲۸۹ هزار و ۱۹۵ مترمکعب در روز در استانهای اصفهان، تهران، خوزستان، کرمان، کردستان، گیلان، همدان، یزد، آذربایجان غربی و چهارمحال و بختیاری به بهرهبرداری رسید.
• یک میلیون و ۳۵۰ هزار انشعاب جدید آب در شهرها و ۴۰۰ هزار انشعاب جدید آب در روستا واگذار شد.
در صورت تخصیص به موقع و کامل اعتبارات سال جاری، و تا پایان سال مالی ۱۳۹۴، اقدامهای زیر به انجام خواهد رسید:
• در بخش طرحهای آبرسانی، با اعتباری بالغ بر ۱۳۷۰ میلیارد ریال، ۱۲ تصفیهخانه آب با مجموع ظرفیت معادل ۷۷۰ هزار مترمکعب در روز به بهرهبرداری خواهد رسید.
• در بخش طرحهای فاضلاب شهری، با اعتباری بالغ بر ۳۵۳۲ میلیارد ریال، ۲۷ تصفیهخانه فاضلاب با مجموع توان پالایش ۳۳۰ هزار مترمکعب در شبانهروز به بهرهبرداری خواهد رسید.
در بخش آب روستایی، در قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کشور، مبلغ ۴ هزار میلیارد ریال، در قالب ردیف اعتباری ۴۰۹۰۲۲۳۷ و مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی روستایی در نظر گرفته شده است. بر اساس برنامهریزی انجام شده، عملیات اجرایی ۷۳۰ مجتمع از مجموع ۸۸۵ مجتمع آبرسانی روستایی کشور آغاز خواهد شد. با اجرای این طرحها، حدود ۵٫۹ میلیون نفر جمعیت روستایی تحت پوشش قرار خواهند گرفت. در صورت تخصیص کامل و به هنگام اعتبارات این طرح، عملیات اجرایی ۴۹۶ مجتمع در ۶۲۵ روستا و با جمعیت ۲٫۷۵ میلیون نفر تکمیل و به طور کامل به بهرهبرداری خواهد رسید.
در بخش فاضلاب روستایی، در صورت تخصیص کامل اعتبار مصوب سال جاری، به میزان ۳۴۰ میلیارد ریال، ۱۱ تصفیهخانه فاضلاب روستایی با مجموع ظرفیت ۲۴۸۰ متر مکعب در شبانهروز در استانهای تهران، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان و اردبیل با احداث ۱۰۰ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب و خطوط انتقال، تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
در زمینه جلب و جذب سرمایهگذاران بخش غیردولتی، پیشبینی میشود که تا پایان سال جاری، طرحهای زیر محقق شود:
• ۱۵ پروژه نمکزدایی آب، به روش BOO، با سرمایهگذاری معادل ۲ هزار میلیارد ریال و با مجموع ظرفیت ۶۳ هزار مترمکعب در شبانهروز
• ۴ پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهری، به روش BOT با سرمایهگذاری ۴۲۰ میلیارد ریال با و مجموع ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز
• یک پروژه تصفیهخانه آب، به روش بیع متقابل، با سرمایهگذاری ۳۸۰ میلیارد ریال و مجموع ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب در روز
• ۲ پروژه جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهری، به روش بیع متقابل، با سرمایهگذاری ۷۲۰۰ میلیارد ریال و با مجموع حجم پساب خروجی ۴۲ میلیون مترمکعب در سال
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۰۴۱۷۶۶۲ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۶/۰۴ ۱۰:۰۸