مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آبفای استان اصفهان گفت:در سال ۹۳ سرانه مصرف خانگی به ازاء هر نفر ۱۵۳ لیتر آب در شبانهروز شده است این در حالیست که در سال ۸۶ سرانه مصرف خانگی آب ۱۸۹ لیتر در شبانه روز بوده است. به گزارش خبرنگار ما از اصفهان، محسن صالح در جلسه آموزشی مصرف بهینه آب میان کارکنان شهرداری اصفهان اعلام کرد: در ۵۳ سال گذشته سرانه آب تجدید پذیر ۶ هزار و ۸۵۰ متر مکعب به ازاء هر نفر بوده که این رقم در حال حاضر به کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب رسیده است و طبق برآوردهای صورت گرفته میزان متوسط سرانه آب تجدیدپذیر هر کشوری کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب باشد آن منطقه در مرحله خطر ناشی از کمبود آب قرار دارد و هماکنون سرانه آب تجدید پذیر استان اصفهان کمتر از ۱۵۰۰ متر مکعب در سال است که باید مصرف بهینه آب در دستور کار قرار گیرد.
وی به مدیریت عرضه و تقاضای آب پرداخت و اعلام کرد: در گذشته مدیریت کلان بر مبنای مدیریت تامین بوده حفر چاهها و استحصال آب بین حوزهای در دستور کار قرار می گرفت در حالیکه هماکنون مدیریت تقاضا که بر پایه مدیریت توزیع و مدیریت مصرف اعمال شده عملیاتی گردیده است. صالح به تشریح مدیریت تقاضا پرداخت و خاطرنشان ساخت: انجام اقدامات فنی و مهندسی مدیریت فشار در شبکه توزیع اعمال میشود و نیز با نصب مخازن استراتژیک آب در پیک مصرف هم به صورت عادلانه توزیع میشود و نیز با مهار به موقع حوادث از هدر رفت قابل توجه آب جلوگیری میشودکه این قبیل اقدامات در نهایت مدیریت تقاضا را به همراه دارد.
وی در خصوص هدف مصرف بهینه آب گفت: از اصلی ترین روشهای کاهش در مصرف آب استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب است.این ابزار شامل وسایل کاهنده دبی جریان،کاهنده فشار،افزایش دهنده سرعت خروجی آب کاهنده حجم مخزن اندازه گیر جریان سیستم تصفیه جریان و ابزار استفاده مجدد از آب است. به عنوان مثال با هر بار دوش گرفتن در هر دقیقه حدود ۲۰ لیتر آب مصرف میشود بنابراین بهتر است از انواع سردوشهای کم مصرف استفاده نمایید.با نصب یک سردوش با جریان کم،می توان در حدود ۱۵۰۰ لیتر در هفته در مصرف آب صرفهجویی نمود.همچنین با کاهش ۱۰ دقیقه ای زمان دوش گرفتن میتوان بطور متوسط ماهیانه در حدود ۱۵۰۰ لیتر در مصرف آب صرفهجویی نمود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آبفای استان اصفهان به توصیههایی در راستای مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف آب پرداخت و تصریح نمود: با جلوگیری از نشت قطره ای شیرهای آب ماهیانه در حدود ۵۰۰ لیتر در مصرف آب صرفه جویی به عمل خواهد آمد. انجام این کار بسیار ساده است و هزینه بسیار کمی دارد و به جای شستن پیادهرو و حیاط با آب با استفاده از جارو از هدر رفتن حدود ۳۰۰ لیتر آب در هر بار شستشو جلوگیری میشود.
منبع:روزنامه سراسری صبح ایران تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۶/۰۴