کیقباد یاکیده پیش از ظهر یکشنبه در نشست با خبرنگاران با گرامیداشت فرا رسیدن هفته دولت اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون، با حفر شش چاه جدید، تعداد پنج حلقه چاه قبلی را به ۱۱ حلقه چاه رساندهایم که ظرفیت منابع آب استان از محل چاهها، از ۱۰۰ هزار متر مکعب به ۲۹۰ هزار متر مکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در سفر سال گذشته ریاست جمهوری به استان، مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح و نوسازی شبکه فاضلاب بوشهر اختصاص یافت، ابراز داشت: این مبلغ تاکنون به استان تخصیص نیافته و پیشبینی میشود تخصیص آن به تدریج و تا سال ۹۶ به انجام برسد.
مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان بوشهر با بیان اینکه برای مدیریت وضعیت بحرانی آب استان، پیگیری برای احداث آبشیرین کن ۷۰ هزار مترمکعبی در شهرهای مختلف استان انجام شده افزود: آبی که از این طریق تولید خواهد شد دارای قیمت تمام شده پنج تا شش هزار تومان برای هر متر آب است و از لحاظ اقتصادی به صرفه مردم نیست اما تنها راه ممکن برای عبور از این وضعیت بیآبی است.
۳۰ درصد شبکه آب شهرهای استان بوشهر خراب هستند
یاکیده بیان داشت: در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد شبکه آب شهرهای استان بوشهر خراب هستند و ۱۸درصد آب استان از این طریق هدر می رود.
وی با اشاره به نصف شدن آب ورودی استان از سمت کازرون به دلیل خشکسالی و کم آبی از ابتدای سال ۹۴ تا کنون، تصریح کرد: این کاهش آب، برای مردم که به این وضعیت عادت ندارند، سخت است اما ما مجبور به زمان بندی توزیع آب هستیم تا از این طریق هم در مصرف آب مدیریت شود و هم آب بین همه شهروندان تقسیم شود.
مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان بوشهر گفت: اغلب مردم در صرفه جویی آب با این سازمان همکاری دارند اما برخی نیز این مساله را چندان رعایت نمیکنند که اینکار آنها باعث میشود تا شهروندانی که در ارتفاعات شهرها سکونت دارند، با مشکل ذخیره آب در هنگام توزیع، مواجه شوند.
کیقباد یاکیده یادآور شد: هزینه تمام شده هر متر آب، ۲ هزار تومان است و این در حالی است که مبلغ هزینه آب دریافتی از مردم توسط شرکت آبفا شهری کمتر از سه هزار تومان است و از آنجا که قیمت واقعی آب با هزینههای آن تناسب ندارد و شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی نیز خودگردان هستند و هزینههای خود را باید تامین کنند، با مشکلات مالی جدی مواجه شدهاند.
آبفا بوشهر ۳۰ میلیارد تومان از ادارات طلبکار است
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش نفر پرسنل بخش اتفاقات آب در شرکت آب و فاضلاب شهری استان مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: در واقع این افراد باید ۴۵ نفر باشند تا جوابگوی اتفاقات آب باشند که کمبود نیرو در این بخش نیز مشکلات زیادی را در بخش اتفاقات آب، به همراه داشته است.
وی ادامه داد: شرکت آبفا شهری استان بوشهر، حدودا ۳۰ میلیارد تومان از ادارات و ارگانهای دولتی و نظامی این استان طلبکار است.
مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان بوشهر با اشاره به اینکه این سازمان برای هفته دولت امسال پروژهای برای افتتاح و یا کلنگزنی ندارد، افزود: چهارهزار کیلومتر شبکه شهری در استان وجود دارد که هم اکنون یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر آن با هزینهای حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیاز به تعویض دارند و این در حالی است که امسال تنها چهار میلیارد تومان اعتبار برای این منظور به استان تخصیص داده خواهد شد.
یاکیده، تنها راه سپری شدن وضعیت بحرانی آب در استان را همراهی بیشتر و بهتر مردم در مصرف بهینه آب دانست و اظهار امیدواری کرد: شهروندان بیش از گذشته با این سازمان همکاری کنند.
منبع:مهر کد خبر:۲۸۹۲۱۳۳ تاریخ انتشار:یکشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۴ – ۱۳:۳۵