مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی از کاهش کیفیت آب در برخی از شهرهای استان خبر داد.
حسین اسماعیلیان بیان کرد: متاسفانه در برخی از شهرهای استان با کاهش کیفیت آب مواجه شدهایم، به گونهای که به حداقل استاندارد رسیدهایم.
وی جداسازی آب شرب از مصارف بهداشتی را ضروری دانست و عنوان کرد: در بخش آب شرب تنها ۱۰ درصد صرف نوشیدن میشود و مابقی در مصارف بهداشتی استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به مشکلات موجود برای جداسازی آب شرب از مصارف بهداشتی در شهرها، اعلام کرد: اجرای پروژه جداسازی هزینهبر و زمانبر است و تا کنون در چند شهر نظیر بجستان این جداسازی انجام شده است و مردم آب شرب خود را از ایستگاههای مخصوص تهیه میکنند.
وی با بیان اینکه برنامه ارتقا کیفیت آب شهرهای استان در دست اجرا است، اظهار کرد: اساس حرکت سازمان آب برای اجرای پروژهها تدوین برنامه جامع کیفی متناسب با اقلیم و وضعیت خاص هر شهر است و ضرورت ایجاب میکند تا برای ۷۳ شهر استان این برنامه تدوین شود.
اسماعیلیان شهرهای جنگل، ریوش و بینالود را اولویتهای برنامه جامع کیفی در سال جاری دانست و تصریح کرد: افزایش دما تاثیر بسزایی در مصرف آب دارد و در دمای بالاتر از ۳۶ مصرف آب به شدت افزایش مییابد، چراکه در روزهای عادی با سردتر شدن هوا در شب منابع ذخیره سازی آب فرصت تجدید پیدا میکنند.
وی در خصوص طرحهای توسعهای اعلام کرد: تعداد ۱۷۰ پروژه آبرسانی در سطح شهرهای استان موجود است که باعث افزایش ۵۰۰ لیتری طرفیت تامین آب میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در زمینه فعالیتهای سازمان جهت جلوگیری از کمبود آب، خاطرنشان کرد: حفر ۳۷ حلقه چاه جدید در دستور کار قرار گرفته است.
وی سیاست سازمان را دراختیار قرار دادن آب در طول شبانه روز برای مردم دانست و گفت: بخشی از اقدامات انجام شده در زمینه تامین آب وابسته به همکاری مردم و صرفهجویی در مصرف آب است.
اسماعیلیان اعتبارات هزینه شده در سال مالی گذشته در بخش آب و فاضلاب استان را ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: اعتبارات سال مالی جدید هنوز به صورت قطعی اعلام نشده، اما تاکنون تنها ۱۲۰ میلیارد ریال به سازمان ابلاغ شده است.
وی تامین آب شرب را حیاتی و اساسی خواند و اظهار کرد: یکی از وظایف حاکمیت و دولت ایجاد آب شرب و بهداشتی به اندازه لازم و بر اساس نوع مصرف برای همه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه سهل الوصول بودن آب شاید یکی از دلایل مصرف زیاد آب است، تصریح کرد: در سال های گذشته به دلیل صرف وقت و هزینه زیاد، صرفه جویی بیشتری در مصرف آب دیده میشد، اما امروزه مادامی که کشاورز هزینهای برای آب پرداخت نمیکند و یا اینکه با چاه آب خشک شده مواجه نشود، به دنبال بهینه سازی مصرف آب نمیرود.
وی کاشت میوههای آببر در استان را نادرست دانست و بیان کرد: کاهش سرانه آب بخش کشاورزی و افزایش سهم صنعت و شرب یکی از اقدامات در قالب برنامه توسعه پنجم است، زیرا انجام این عمل دارای ارزش اقتصادی است.
اسماعیلیان یکی از مصوبات شورای عالی آب را کاهش سهم آب در بخش کشاورزی خواند و ادامه داد: از منابع زیرزمینی خراسان رضوی اضافه برداشت معادل ۱۲۵ درصد تست درحالیکه باید ظرفیت برداشت آب معادل ۷۵ درصد منابع تجدیدپذیر باشد.
وی با اشاره به میزان ذخایر آب استان، تاکید کرد: در خراسان رضوی باید تدابیر خاصی درجهت بهرهبرداری از آب اندیشیده شود و به عنوان یکی از برنامههای بلندمدت انتقال آب از سایر استانها به خراسان رضوی اجتنابناپذیر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در خصوص سیستم فاضلاب استان گفت: با وجود اینکه از لحاظ بهداشتی و زیست محیطی نسبت به کشور و به خصوص مناطق شمالی در اولویت طرحهای فاضلابی نیستیم، اما در اجرای این طرحها نسبت به میانگین کشور وضعیت پایینتری داریم.
وی از ضرورت اجرای شبکه فاضلاب در ۱۰ شهر استان خبر داد و افزود: ۲۸ درصد جمعیت شهرهای استان از شبکه جمعآوری فاضلاب بهرهمند هستند و برای اتمام پروژههای نیمه تمام شبکه فاضلاب حداقل ۱۵ سال زمان لازم است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۵۲۶۱۴۳۲۱ تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ – ۰۸:۰۸