مجری طرح تعادلبخشی شرکت آب منطقهای فارس گفت: برای اجرای دقیق طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی، دستورالعملها و روشهای اجرایی این طرح مطابق با شرایط استان فارس بومیسازی شده است.
مهندس غلامحسین کریمی با اشاره به پیگیری جدی این طرح با توجه به شرایط ویژه استان فارس اظهار داشت: طرح تعادلبخشی از سال ۱۳۸۵ با توجه به وضعیت آبخوانهای دشت و به منظور برقراری تعادل میان میزان برداشت و تغذیه آبهای زیرزمینی مورد توجه قرار گرفت، اما این طرح از سال گذشته با توجه به بحران شدید در وضعیت آبخوانهای کشور در قالب ۱۵ پروژه آغاز شد که ۱۱ پروژه بر عهده وزارت نیرو، ۳ پروژه در حیطه وظایف جهاد کشاورزی و یک پروژه در محدوده وظایف سازمان زمینشناسی تعریف شد.
وی با بیان اینکه پرکردن چاههای غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز از مهمترین برنامههای این طرح است، گفت: در سال گذشته ۱۰۶۴ چاه غیرمجاز پر و مسلوبالمنفعه شده و در سال جاری تاکنون ۳۵۰ حلقه چاه پر شده که این روند با توجه به همکاری و مساعدت دیگر سازمانها همچنان در حال انجام است.
مجری طرح تعادلبخشی شرکت آب منطقهای فارس نصب کنتورهای هوشمند آب و برق را از دیگر برنامههای این طرح برشمرد و خاطرنشان کرد: نظارت بر گروههای گشت و بازرسی، نصب دستگاههای GPS بر روی دستگاههای حفاری، اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی، حفر چاههای پیزومتر، نصب دستگاههای اندازهگیری بر روی چاههای پیزومتر و اکتشافی و اطلاعرسانی خرید چاههای کم بازده از دیگر اهداف و برنامههای این طرح است.
کریمی در خصوص نحوه اجرای این طرح گفت: برای بهتر اجرا شدن طرح تعادلبخشی از سال گذشته، شرکت مدیریت منابع آب ایران اقدام به تنظیم دستورالعمل و روش اجرایی در قالب کارگروهها کرده که با توجه به نقش و اهمیت آب منطقهای فارس در حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی، یک نفر از استان فارس در این کارگروه دعوت به همکاری شده و نقطهنظرات آب منطقهای در کارگروهها مدنظر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بر این اساس تا حد زیادی این دستورالعملها و روشهای اجرایی مطابق با شرایط استان فارس بوده و بومیسازی شده است.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۵۱۹۱۷۴۱۴ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۱۹ ۰۹:۳۰