باز هم داد بیآبی در روستاها بلند شد و این بار اهالی دهمورد خواهان رسیدگی به موضوع شدند.
اهالی میگویند اگر چاه مستقلی برای آنان در نظر گرفته شود شاید کمی از مشکلات کم شود. آنان خواهان اصلاح و پیگیری موارد زیر هستند:
۱- با توجه به رشد جمعیتی در روستای دهمورد و از سویی مشترک بودن آب این روستا با شهرک امامحسین، لزوم راهاندازی چاه دوم بسیار ضروری است چرا که بحران آب شرب مشکلات عدیدهای از جمله بهداشت، نارضایتی عمومی، مهاجرت از روستا، استفاده از پمپبرقی و باز نمودن کنتور را به همراه دارد.
۲- در این راستا آب جیرهبندی است و هر خانوار تنها در ۲ روز یکبار و آن هم چند ساعت آب دارد. در برخی نقاط از همین چند ساعت آب نیز محروم هستند.
۳- اصلاحشبکه: به علت فرسودگی نیاز به ترمیم، تعمیر و نصب فلکه آب دارد. در بعضی نقاط علیرغم اینکه وظیفه آبفا روستایی است، اما دهیار و شورای اسلامی روستا اقداماتی انجام دادهاند که باز هم کمبودها بسیار است.
۴- استفاده از یک آبیار مستقل: با توجه به شیب تند روستا و تعداد زیاد انشعابات، آبیار این روستا شهرک امامصادق، چاهسرخ و تلزرد را نیز پوشش میدهد و به علت حجم کار جوابگوی مشکلات این روستا نیست.
اهالی پیشنهاد میکنند با توجه به وجود دو مخزن آب، جیرهبندی آب به صورت یک روز در میان مابین بافت قدیم و شهرک امامحسین انجام شود تا مشکل مردم تا حدودی مرتفع گردد.
***
در همین رابطه تماسی تلفنی با مهندس برازنده رئیس آبفا روستایی نیریزی داشتیم.
وی با اعلام اینکه چندی پیش به این روستا سفر کرده عنوان نمود: مهمترین مشکل در این روستا استفاده اهالی از آبشرب برای مصارف کشاورزی و دامداری است. با بررسیهایی که انجام دادیم متوجه شدیم که با توجه به بافت آنجا در هرخانه حدود ۳۰ درخت وجود دارد که متأسفانه از همین آب شرب برای آبیاری درختان نیز استفاده میشود.
وی در خصوص جیرهبندی آب گفت: با توجه به بافت جمعیتی در دهمورد، ۱۹ ساعت آب شبانهروز در جریان است و در شهرک امامحسین نیز در روز ۵ ساعت آب وصل میباشد و این در حالی است که سرانه هر نفر در روز ۱۵۰ لیتر میباشد اما ما برای این روستا ۲۰۰ لیتر برای هر نفر در نظر گرفتهایم.
رئیس آبفا روستایی همچنین در خصوص تجهیز چاه دوم و در مدار قرارگرفتن آن گفت: اینچاه آبدهی دارد و آماده بهرهبرداری میباشد اما متأسفانه چاه جدید تجهیز نشده است و بنا داریم یک جلسه با اعضای شورا برگزار کنیم تا بتوانیم اعتبار مورد نیاز آن را تأمین نماییم وآن را وارد مدار کنیم.
وی در پایان گفت: وظیفه آبفا روستایی تأمین آب شرب اهالی روستا میباشد و هیچ تعهدی در خصوص آبیاری درختان و دامداریها ندارد و این وظیفه دیگر سازمانهاست.
از سویی مردم باید همکاری کنند چرا که در هیچ جای قانون نیامده است که قطع درختان مجاز است. ما نمیتوانیم این درختان را قطع کنیم و مردم باید خودشان رعایت و صرفهجویی کنند.
منبع:بختگان کد خبر:۱۲۶۹۶ تاریخ انتشار:کشنبه ۱۸ مرداد, ۱۳۹۴