رحیم میدانی در جریان بازدید از روند اجرای طرح اتصال رودخانه های زرینه رود و سیمینه رود در میاندوآب در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه یکی از اولویت های اساسی دولت یازدهم است و در این راستا ستاد احیای این دریاچه به منظور ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مرتبط تشکیل و جلساتی برگزار شده است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه این ستاد برنامه های مختلفی را برای احیای دریاچه ارومیه تدوین کرده است، افزود: انتقال آب از منابع موجود به دریاچه ارومیه یکی از این مصوبات بوده که در این راستا نیز اقداماتی مانند اجرای طرح اتصال رودخانه های زرینه و سیمینه رود میاندوآب در حال انجام است.
وی گفت: عملیات اجرای این طرح که یکی از مهم ترین طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه است، از ابتدای امسال شروع شده و هم اکنون از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
میدانی تصریح کرد: احداث کانال های بزرگ آب در مجموع به طول ۴۵ کیلومتر با هدف بازگشایی، لایروبی، اتصال زرینه رود و سیمینه رود در میاندوآب و هم چنین مهاباد چای و گدار چای در ورودی به دریاچه ارومیه و ممانعت از پخش و تبخیر آب در انتهای این رودخانه ها از جمله اهداف این طرح هستند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه برای اجرای این طرح در مدت شش ماه، ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی کارشناسان با بهره برداری از این طرح در پایان نیمه نخست امسال، از تبخیر و هدر رفت آب به میزان ۱۸۰ میلیون متر مکعب در مسیر دریاچه ارومیه جلوگیری می شود.
وی هم چنین با تاکید بر لزوم کاهش ۴۰ درصدی در مصرف آب، افزود: در کنار پروژه هایی که انجام می گیرد، یکی از مهم ترین عوامل مدیریت مصرف آب هست که باید مورد توجه قرار گیرد.
میدانی گفت: ما باید با مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی به گونه ای که با کمترین مصرف، بیشترین بازدهی را داشته باشیم، در راستای مدیریت منایع آب موجود تلاش کرده و گامی اساسی در احیای دریاچه ارومیه برداریم.
منبع:شبکه اطلاع رسانی راه دانا کد خبر:۳۸۵۲۹۶ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۵/۱۶ ۱۷:۰۰