مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت: هماکنون بحران خشکسالی در استان بهویژه بخش شرب با کمبود ۸۷۵ لیتر در ثانیه ادامه دارد.
مهندس «محمدهادی رحمتی» افزود: نگاهی گذرا به آمارها نشان میدهد میزان بارندگی و ریزش برف در سال آبی جاری یعنی از اول مهرماه سال گذشته تا ۳۱ تیرماه امسال، در مقایسه با سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته و گلستان بهویژه در شهرهای گرگان و گنبد کاووس در سال آینده با کمبود آب آشامیدنی مواجه است.
به گفته وی، کمبود بارشها و کاهش روانآبها، رشد ناموزون جمعیت و افزایش حاشیهنشینی در شهرها، عدم انطباق طرحهای توسعهای با مدیریت آب و اتکا نکردن به طرحهای آمایش سرزمین، چالشهای مدیریت آب در گلستان را جدی کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ظرفیت آبهای سطحی و زیرزمینی گلستان با میانگین بارندگی سالانه ۴۵۵ میلیمتر، در مجموع ۴۸٫۲ میلیارد مترمکعب است که ۴۹ درصد آن آبهای سطحی و ۵۱ درصد آب زیرزمینی است.
رحمتی یادآور شد: هماکنون آب آشامیدنی و دیگر مصارف در استان مرزی گلستان با یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، به صورت گرانقیمت و تصفیه شده در لولهکشی آب منازل تأمین شده است.
وی اظهار کرد: برای عبور از بحران خشکسالی در استان باید ابتدا صرفهجویی را ملاک اصلی در مدیریت منابع آبی قرار داد و سپس برای جلوگیری از تبدیل زمینهای حاصلخیز به دشتهای کویری فکر اساسی کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به چالشهای اساسی موجود در استان خاطرنشان کرد: محدویت ذاتی منابع آب استان، خشکسالی پیاپی، بهرهوری کم آب بهویژه در بخش کشاورزی، افت کمی و کیفی منابع آب بهویژه در بخش آب زیرزمینی و بهرهمند نشدن از آب سد برای مصارف شرب برخی چالشهای پیشروی صنعت آب استان است.
رحمتی خاطرنشان کرد: برای مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات آن و جبران عقبماندگی استان در ارائه خدمات آب و فاضلاب نیازمند توجه جدی به تکمیل طرحهای ملی آبرسانی، بهرهمندی از آب سطحی و سدهای استان، تقویت اعتبارات بخش فاضلاب برای حفظ محیط زیست و منابع آب در دسترس، استفاده از منابع آب غیرمتعارف شامل آب شیرینکنها، باروری ابرها و در نهایت قیمتگذاری اقتصادی آب و افزایش بهرهوری آب در بخشهای کشاورزی، شرب و صنعت است.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۵۱۱۱۷۳۲۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۱۲ ۱۰:۰۵