مدیرعامل آبفاشهری مازندران گفت: هر یک از ما، وظیفه داریم به سهم خود از آب حفاظت کنیم و این از مهمترین رسالت بشریت در پاسداری از آب و منابع آبی است.
مهندس ذبیح الله ذاکری، آموزش و مسئولیت را مهمترین رکن فرهنگ سازی در حفاظت از منابع آبی عنوان و تصریح کرد: ایران در منطقه خشک و کم آب دنیا واقع شده، بنابراین مدیریت در مصرف آب اجتناب ناپذیر است.
وی، با اشاره به آغاز فصل تابستان و نیز سفرهای تابستانی افزود: از آنجایی که مازندران مقصد بسیاری از مسافران در تعطیلات است، مصرف آب نیز در این زمانها افزایش می یابد .
مدیرعامل آبفاشهری مازندران با بیان اینکه همراهی مشترکین در مدیریت مصرف ضروری است، ادامه داد: صرفه جویی به معنای استفاده نکردن نیست بلکه هدف از این امر، صحیح مصرف نمودن و ترویج شیوه های درست مصرف آن است.
مهندس ذاکری، با تاکید بر اینکه مشترکین در مصرف آب، مدیریت لازم را اعمال نمایند، اظهار داشت: با صرفه جویی حداقل ۲۰ درصد در مصرف آب، چالش کمبود آب در فصل تابستان را پشت سر خواهیم گذاشت.
مدیرعامل آبفاشهری مازندران، استفاده از تجهیزات کاهنده را در کاهش مصرف آب موثر دانست و گفت: این تجهیزات بیش از ۴۰ درصد مصرف آب را کاهش می دهد.
وی، در بخش دیگری از سخنانش، افزایش جمعیت، مصرف بیش از حد سوختهای فسیلی و نفوذ سموم و کودهای شیمیایی را در آلودگی منابع آبهای زیرزمینی موثر دانست و گفت: آب رودخانه ها، دریاچه ها و تالابها محل مناسبی برای تخلیه زباله نیست.
مدیرعامل آبفاشهری مازندران، ادامه داد: مصرف آب در بخش های شهری و صنعتی و تبدیل آنها به فاضلاب و رها سازی در سطح زمین یا انتقال به اعماق زمین باعث افزایش آلودگی محیط زیست، تخریب منابع طبیعی و از بین رفتن منابع آبی می شود.
مهندس ذاکری، با بیان اینکه فاضلابهای شهری و صنعتی را می توان پس از جمع آوری و تصفیه به چرخه طبیعت بازگرداند، افزود: با توجه به کمبود آب در بخش کشاورزی، از پساب تصفیه شده می تواند در این بخش استفاده نمود.
وی، به اجرای طرح جمع آوری و تصفیه فاضلابهای خانگی در برخی از شهرهای استان اشاره و تصریح کرد: اجرای این طرح در شهرهای ساحلی به دلیل شرایط زیست محیطی ضروری است.
مهندس ذاکری، از مشترکین خواست با وصل نمودن انشعاب فاضلاب خود، نسبت به جاری سازی آن اقدام نمایند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد آبفاشهری مازندران نیز به برخی روشهای ساده در کاهش مصرف آب اشاره و تصریح کرد: استحمام ۱۵دقیقه ای، ۱۸۰ ظرف ۱٫۵ لیتری آب بسته بندی را هدر می دهد، بنابراین با کاهش زمان استحمام میزان قابل توجهی آب صرفه جویی خواهد شد.
قلی زاده، استفاده از سردوشهای کم مصرف را موجب کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب دانست و افزود: با تعمیر نشت شیر آب و اتصالات آن، ماهانه ۲۰۰ لیتر از هدر رفت آب جلوگیری می شود.
وی، با بیان اینکه فلاش تانکهای کم مصرف ۵ لیتری نیز درکاهش ۵۴ درصدی مصرف آب اثرگذار است، ادامه داد: فلاش تانکهای قدیمی حدود ۲۲۰ لیتر در روز معادل ۱۴۶ بطری آب بسته بندی، آب را هدر می دهند که می توان با استفاده از یک بطری شنی این میزان هدر رفت را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
قلی زاده، بیان داشت: به جای شستن حیاط با استفاده از جریان آب می توان از جاروب استفاده نمود که با این اقدام معادل ۲۰ باطری آب بسته بندی صرفه جویی می شود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد آبفاشهری مازندران ، بر همکاری ادارات در مصرف بهینه آب تاکید و تصریح کرد: انتقال کولرها به مکانهای خنک و یا سایه، استفاده از سیستمهای سرمایش موضعی به جای سیستمهای مرکزی، کنترل سرریز و نشت فلاش تانک ها و تاسیسات آبرسانی، خودداری از کاشت گیاهان تزئینی و نصب فواره هایی که آب را در هوا پخش می کنند، بخشی از راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب در ادارات می باشد.
منبع:برقآب تاریخ انتشار:یکشنبه, مرداد ۱۱, ۱۳۹۴