معاون طبیعی محیطزیست ایلام گفت: جنگلهای بلوط بهترین و ارزشمندترین زیستگاه برای حیاتوحش و تقویت آبهای زیرزمینی استان محسوب میشوند.
با بیان اینکه در استان ایلام ۶۲۰ هزار هکتار جنگل داریم، اظهار کرد: حدود ۹۰ درصد جنگلهای استان بلوط بوده و بقیه درختان بنه و کیکم تشکیل میدهند که به معنای واقعی پناهگاه زیستی حیاتوحش استان هستند.
ابدالی ادامه داد: در زیستگاههای جنگلی استان انواع خزنده، پرنده، جونده، پستاندار زندگی میکنند، از اینرو کوچکترین ضربه به عرصههای جنگلی اثر جبرانناپذیری بر روی زیست حیاتوحش میگذارد.
معاون طبیعی محیط استان مهمترین عامل از بین رفتن گونههای جانوری را تخریب زیستگاهها از جمله قطع، آتشسوزی جنگلهای بلوط دانست و تصریح کرد: از طرف دیگر جنگلهای بلوط ششهای منطقه هستند و هوای سالم تولید میکنند.
ابدالی بابیان اینکه درختان بلوط سطوح آبگیر محسوب میشوند، افزود: بارانی که میبارد توسط ریشه درختان بلوط به داخل زمین نفوذ میکند و سفرهای زیرزمینی تقویت شوند، از اینرو رودخانهها و قناتها پر آب شوند و مورد استفاده قرار میگیرند.
ابدالی با تأکید بر اینکه درختان تنومند بلوط با توجه به عمر طولانی که دارند از فرسایش خاک و به راه افتادن سیل جلوگیری میکنند، گفت: متأسفانه در فصول مختلف از جمله ایام تابستان نامهربانیهای علیه این سرمایه ارزشمند زیستی انجام میشود که موجب نابودی درختان حیاتوحش هم میشود.
معاون طبیعی محیطزیست استان ایلام خاطرنشان کرد: در ایام تابستان آتشسوزی چه سهواً و چه عمداً بر جان بلوط میافتد که ضربهی جبرانناپذیری بر درختان بلوط وارد میکند.
وی بابیان اینکه درختان و جنگلها متعلق به همه است، از اینرو تکتک افراد جامعه در راستای حفاظت و حراست از آن وظیفهدارند، خاطرنشان کرد: با کمک مردم میتوان بهطور کامل از جنگلها مراقبت کرد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۵۰۷۰۳۷۲۱ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ – ۱۱:۱۸