معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفای همدان گفت: میزان آبدهی چاههای آب شرب همدان ۱۶ درصد کاهش یافته است.
“حمیدرضا نیکداد” در چهارمین نشست تخصصی محیط زیست و گردشگری با عنوان همراهی با طبیعت با موضوع “آب شرب و چالشهای پیرامون” اظهار داشت: وضعیت آب و هوا در کشور وضعیت متنوعی بوده و از محیط مرطوب تا فرا خشک در کشور وجود دارد که استان همدان به همراه ۱۰ استان دیگر در منطقه نیمه خشک قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران یک سوم از بارندگی جهان را به خود اختصاص داده است، افزود: در حال حاضر میانگین بارندگی در جهان ۸۶۰ میلیمتر است که این رقم در ایران به ۲۴۰ میلیمتر رسیده است.
نیکداد با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات کشور این است که ۵۱ درصد از بارندگی کشور در مساحت ۲۴ درصدی کشور رخ میدهد، تصریح کرد: متاسفانه وضعیت بارندگی در کشور متعادل نبوده و توزیع زمانی بارندگی عمدتا در فصولی است که زراعی نیست.
وی با بیان اینکه آبرسانی به شهر همدان از دو منبع تامین میشود، عنوان کرد: یکی از منابع سد اکباتان بوده و منبع دیگر تامینکننده آب شرب شهر همدان چاههایی هستند که در دورتادور شهر همدان حفر شده است.
وی با اعلام اینکه در سالهای گذشته آب شرب شهر همدان به طور کامل از چاهها تامین میشد، افزود: این در حالی است که امسال ۶۰ درصد آب شرب مشترکان همدانی از سد اکباتان و مابقی از چاهها تامین شده است.
نیکداد میزان مصرف آب در همدان را هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه اعلام کرد و گفت: متاسفانه به سبب کاهش بارندگی تعداد زیادی از چاهها خشک شده و برخی نیز با کاهش دبی مواجه شده است.
وی با اعلام اینکه از سال گذشته تاکنون میزان آبدهی چاههای آب شرب همدان ۱۶ درصد کاهش داشته است، افزود: همچنین ذخیره سد اکباتان در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته که این مسائل لزوم صرفهجویی در مصرف آب را بیشتر نشان میدهد.
معاون شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تاکید بر اینکه باید منابع باقیمانده آب را به خوبی مدیریت کرد تا دچار مشکل نشویم، عنوان کرد: یکی از اقدامها برای تامین آب در شرایط فعلی افزایش تولید آب است که با حفر چاه جدید امکان پذیر است، ولی باید به این نکته توجه داشت که سطح آبهای زیرزمینی به سبب کاهش بارندگی افت داشته است.
وی راهکار دیگر برای مدیریت چالش آب را مدیریت مصرف دانست و گفت: بخشی از مدیریت مصرف به شرکت آب و فاضلاب مربوط میشود ولی مهمترین نقش را در این زمینه مردم ایفا میکنند که امیدواریم در کنار شرکت برای مدیریت تنش آبی حضور داشته باشند.
نیکداد با بیان اینکه یکی از اقدامات صورت گرفته تقلیل فشار آب در شبکه انتقال آب بوده است، گفت: برای توزیع عادلانه آب در مناطق مختلف شهر بدون در اختیار داشتن منابع جدید آب ناچار هستیم از روش هوشمندسازی شبکه استفاده کنیم که از این رو دستگاههای فشارشکن هوشمند در سطح شبکه نصب شده است.
وی با تاکید بر اینکه در ساعاتی از شبانهروز که مصرف آب کاهش مییابد فشار شبکه کاسته میشود، بیان کرد: کاهش فشار آب در شبکه سبب سالم ماندن و افزایش عمر شبکه نیز میشود.
منبع:پایگاه خبری وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۵۰۷۱۷۲۸۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۰۷ ۰۳:۰۶