تنش آبی شدید در استان همدان سبب شده تا اقشار مختلف نسبت به مسئله آب حساس شده و در راستای مدیریت مصرف در این بخش گام بردارند.
شامگاه یکشنبه همایشی تحت عنوان “آب شرب و چالشهای پیرامونی” با حضور فعالان حوزه محیط زیست، مدیران دستگاههای اجرایی و خبرنگاران به همت انجمن مردم نهاد حیات سبز سرزمین برگزار شد.
در این همایش درباره اهمیت و جایگاه آب در کشور و استان همدان صحبتهایی شد که البته مسئلهای که میتوان گفت کمتر در این همایش مورد توجه قرار گرفت این بود که فعالان حوزه محیط زیست چگونه باید در کنار بخش دولتی در راستای مدیریت تنش آبی در همدان گام بردارند.
البته تشکلهای زیست محیطی در گذشته نیز نشان دادهاند که بدون اعلام نیاز بخش دولتی در زمانی که به آنها نیاز است وارد عمل شده و تاثیر مثبتی نیز در حوزههای مختلف داشتهاند.
وضعیت نابسمان در حوزه آب سبب شده تا امروز همگان نگران وضعیت آب در استان همدان باشند ولی مهمترین مسئله این است که عامه مردم باید با موج مدیریت مصرف در همدان همراه شوند، در غیر این صورت باید به این نکته اذعان داشت بخش دولتی به تنهایی توان بهبود شرایط را ندارد.
شامگاه گذشته مدیران حوزه آب در جمع تشکلهای زیست محیطی حاضر شده و به پرسشهای آنان در زمینه وضعیت حوزه آب پاسخ دادند که در زیر به آن اشاره شده است.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب همدان در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت تصفیه فاضلاب بیمارستانی گفت: در زمینه فاضلاب صنعتی و بیمارستانی یکی از تکالیف برای بیمارستانها و کارخانهها ایجاد امکان پیشتصفیه برای فاضلاب و انتقال پس از آن به شبکه فاضلاب شهر است.
حمیدرضا نیکداد درباره سرقت فاضلاب در همدان نیز گفت: تا حد امکان از خط انتقال و شبکه توزیع همدان حفاظت کرده و به صورت دائم گشتهای شرکت آبفا در مسیر خط انتقال فاضلاب گشتزنی دارند.
وی افزود: تنها ۵۲ درصد شبکه فاضلاب همدان به صورت مدرن اجرایی شده و سایر فاضلاب تولیدی توسط مشترکان در مسیرها دفع میشود که امکان استفاده از در اراضی کشاورزی نیز وجود دارد.
با واحدهای آلینده رودخانه عباس آباد برخورد شود
نیکداد درباره آلودگی رودخانه عباسآباد به عنوان یکی از منابع تامینکننده آب شرب شهر همدان نیز گفت: یکی از منابع آب شهر همدان که به صورت فصلی مورد استفاده قرار میگیرد رودخانه عباسآباد است که از آبان تا اردیبهشت وارد مدار تصفیهخانه عباس آباد میشود.
وی افزود: سرویسهای بهداشتی عشایر در تاریکدره، فاضلاب رستورانهای مسیر گنجنامه، اردوگاه کیوارستان و پیست اسکی عوامل آلاینده رودخانه عباس آباد هستند که البته برخورد با این واحدهای آلاینده باید توسط محیط زیست صورت گیرد.
معاون شرکت آبفا همدان با اشاره به اینکه براساس آزمایشهای صورت گرفته آب رودخانه عباسآباد آلودگی ندارد، تاکید کرد: از زمان استفاه از این منبع آبی آزمایشهای انجام شده که تاکنون موردی مبنی بر آلودگی گزارش نشده است.
نیکداد با اعلام اینکه استان همدان در زمینه شبکه جمعآوری فاضلاب از قدیم دارای شبکه سنتی بوده است، افزود: شهر همدان از قدیم شهر پاک و تمیزی بوده ولی متاسفانه این باعث شده که در سالهای بسیار دور به دلیل توپوگرافیک بودن شهر همدان فاضلاب در رودخانهها تخلیه شود.
وی اظهار داشت: از ابتدای تاسیس شرکت آبفا در همدان مطالعات فاضلاب انجام شده و اجرای خطوط اصلی به اتمام رسیده است، همچنین در زمینه اجرای شبکه اصلی و فرعی فاضلاب در شهر همدان ۵۲ درصد پیشرفت داریم.
معاون شرکت آبفا همدان درباره هدررفت در شبکه توزیع آب همدان نیز گفت: هدررفت آب در استان همدان ۲۴٫۹ درصد است که این رقم براساس میانگین کشوری ۲۶ درصد است.
۹۹ درصد کنتورهای آب خطای اندازهگیری دارند
معاون امور مشترکین و درآمد شرکت آبفا نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ۹۹ درصد کنتورهای آب همدان دچار خطای اندازهگیری هستند، گفت: سالانه ۴۰ کیلومتر اصلاح شبکه در همدان صورت میگیرد.
سعید عبدالله زاده درباره هدررفت آب در سطح شهر همدان نیز گفت: تمامی منابع تامینکننده آب شهر از جمله چاهها و سد اکباتان همدان دارای کنتور بوده و آب تحویل شده به مشتریان نیز براساس کنتور اندازهگیری میشود.
وی با بیان اینکه تفاوت بین میزان آب تامین شده و تحویل شده هدررفت محسوب میشود، عنوان کرد: یکی از مسائل عمده در این زمینه خطاهای اندازهگیری است، متاسفانه طول عمر کنتورهای شرکت به بیش از ۸ سال رسیده و این امر سبب افزایش خطای اندازهگیری شده است.
عبدالله زاده با اعلام اینکه در ۹۹ درصد کنتورهای آب شهر همدان خطا وجود دارد، بیان کرد: ۲۵ درصد هدررفت آب وجود دارد که ۱۰ درصد آن مربوط به خطای اندازهگیری و مابقی مربوط به پرت تاسیسات است.
وی با اشاره به اینکه کاهش هدررفت آب نیازمند هزینههای بالا از سوی شرکت آب و فاضلاب استان همدان است، تصریح کرد: اما با این وجود تلاش شده تا هر سال ۴۰ کیلومتر از شبکه فرسوده شهر همدان اصلاح شود.
معاون شرکت آبفا همدان با اشاره به اینکه یک کولر آبی براساس کارکرد در ۸ ساعت نزدیک به ۲۷۰ لیتر آب مصرف میکند، گفت: از مردم میخواهیم استفاده از کولر را در زمانهای خاص در برنامه داشته و حتما از سایبان برای جلوگیری از برخورد گرما با کولر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از قطعی آب در تابستان امسال و عبور با کمترین مشکل از ماههای گرم سال نیازمند همراهی مردم است، عنوان کرد: مردم همدان میتوانند در صورت مشاهده مشترکان پرمصرف آب مراتب را از طریق شماره تماسهای ۱۵۲۲ و ۳۸۲۱۳۳۰۷ به شرکت آبفا گزارش دهند.
منبع: تسنیم کد خبر:۸۱۰۹۴۰ تاریخ انتشار:۰۵/مرداد/۱۳۹۴ – ۰۹:۳۱