یک مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: با وجود بارش مناسب باران در ۱۲ استان، متوسط بارشها کماکان وضعیت مطلوبی ندارد و نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد منفی است.
رضا راعی عزآبادی گفت: با وجود بارشهای هفته اخیر در ۱۲ استان کشور، متوسط بارشها ۱۳ درصد کمتر از سال گذشته است. در بارندگیهای اخیر بیشترین بارش مربوط به مازندران با ۶۱ میلیمتر و کمترین بارش مربوط به کرمانشاه با ۰.۳ میلیمتر بوده است.
مدیرکل دفتر مطالعات پایه آب مدیریت منابع آب کشور با اعلام اینکه در بارندگیهای اخیر کمترین بارش مربوط به کرمانشاه با ۰.۳ میلیمتر بوده است، اظهارداشت: در بارشهای هفته گذشته، استان تهران با ۴۷ میلیمتر بارندگی رتبه دوم میزان بارش را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی درباره استانهایی که از ۲۴ تا ۳۰ تیرماه دارای بارشهای خوبی بودند، گفت: این استانها شامل آذربایجان شرقی ۱۷ میلیمتر، آذربایجان غربی ۴ میلیمتر، اردبیل ۷.۲ میلیمتر، تهران ۴۷ میلیمتر، زنجان ۶ میلیمتر، سمنان ۸ میلیمتر، قزوین ۹ میلیمتر، گیلان ۳۸ میلیمتر، مازندران ۶۱ میلیمتر، همدان ۱۵ میلیمتر، کرمانشاه ۰.۳ میلیمتر و لرستان ۳ میلیمتر بارش داشتهاند.
راعی با بیان اینکه بیشترین بارندگیهای اخیر در حوضه دریای خزر اتفاق افتاده است، افزود: بارندگیهای کشور در مقایسه با هفته قبل، در حوزه مازندران یا دریای خزر نسبت به هفته قبل ۲۰ میلیمتر و دریاچه ارومیه و فلات مرکزی ایران یک میلیمتر افزایش بارش داشتهاند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: با وجود بارندگیهای خوبی که در روزهای اخیر در استانهای شمالی و شمال غرب و غرب کشور داشتیم ولی مشاهده می شود که متوسط بارندگیهای کشور در چهار یا پنج روز گذشته از ۱۸۴ میلیمتر به ۱۸۸ میلیمتر رسیده است که ۴ میلیمتر افزایش را در متوسط بارندگی کشور نشان میدهد.
وی، علت اصلی این امر را عدم بارندگی در بخش وسیعی از کشور مثل ایران مرکزی، مناطق جنوب، جنوب شرق، شرق بیان کرد و افزود: این مساحت وسیع باعث میشود متوسط بارندگی کشور در حد چهار میلیمتر ثبت شود.
منبع:فردا کد خبر: ۴۳۲۸۵۳ تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ – ۰۹:۲۲