فرماندار پلدختر گفت: عدم مدیریت مصرف آب در آینده نزدیک این شهرستان را با بحران مواجه ساخته به گونهای که آب آشامیدنی برای مصرف وجود نخواهد داشت.
قدرت الله ترابینژاد در جمع مردم در مسجد جامع شهر پلدختر اظهار کرد: میزان بارش در سال زراعی جاری درپلدختر ۳۵۰ میلیمتر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد و در مقایسه با مدت مشابه در دراز مدت ۲۷ درصد کاهش داشته است .
وی با بیان اینکه ۱۶۰ حلقه چاه مجاز در پلدختر وجود دارد از این تعداد ۴۵ حلقه خشک شده است افزود: آبهای زیر زمینی شهرستان به علت خشکسالی بین ۳۵تا ۷۰درصد و چاههای آب آشامیدنی شهر پلدختر کاهش یافته است.
وی بیان کرد: خرم آباد با سطح زیر کشت آبی ۳۱ هزار هکتار و پنج هزار باغات، دوره چگنی با چهار هزار و ۷۴۴ هکتار آبی و یک هزار و ۴۶۰ اراضی باغی، پلدختر با ۱۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت آبی و سه هزار و ۶۴۰ هکتار باغات، الشتر با ۱۷ هزار هکتار اراضی آبی و پنج هزار و ۱۶۰ هکتار باغات، نورآباد با ۲۵ هزار هکتار اراضی آبی زیر کشت و کوهدشت با هشت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زیر کشت آبی و سه هزار و ۸۰۰ هکتار باغ از جمله بهرهبرداران آب در سرشاخههای کشکان به شمار میروند.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت شهرستان در تابستان امسال کاهش یافته است عنوان کرد: سطح زیر کشت سال گذشته ذرت از یک هزار به ۲۲۰ هکتار، خیار از ۳۰۰ هکتار به ۱۸۰ هکتار و برنج از ۱۲۰ هکتار به ۱۵ هکتار و بادمجان از ۵۸۰ هکتار به ۳۰۰ هکتار کاهش یافته است .
فرماندار پلدختر گفت: در دیدار با مردم منطقه زیوداردر سال گذشته که نماینده مردم پلدختر در مجلس حضور داشت به بحران کم آبی و عدم افزایش سطح باغات در این منطقه هشدار دادم.
ترابینژاد تصریح کرد: همچنین مکاتباتی در راستای بحران کم آبی و چالشهای احتمالی با مسئولان استان به ویژه استاندار لرستان صورت گرفت و راهکارهایی از جمله تغییر الگوی کشت، جلوگیری از کشت محصولات آبدوست، جمعآوری موتور تلمبههای غیرمجاز و جلوگیری از ورود کشاورزان مهاجر به شهرستان و مناطق بالا دست کشکان ارائه شد.
وی از اصحاب رسانه، دوستداران محیط زیست و مسئولان که در خصوص وضعیت خشک شدن رودخانه کشکان اطلاع رسانی کردند تقدیر کرد.
وی اظهار کرد: پایین کشیدن فتیله سیاسی کاری، سیاست من در آغاز ورودم به پلدختر بوده زیرا من سیاسی کار نبوده و تلاش کردهام تا به شهرستان پلدختر کمک کنم و در این راه از حقوق اولیه خانوادهام برای خدمت به مردم شهرستان گذشتهام .
وی با بیان اینکه تنها برای شرکت در جلسات استانی به خرم آباد سفر کردهام افزود: بجز دو هفته بیشتر روزهای هفته در شهرستان پلدختر بودهام .
وی بیان کرد: هیچ دلبستگی به پست ندارم اما تا روزی که در شهرستان پلدختر به عنوان نماینده دولت حضور داشتهام هیچ حرف و حدیثی مانع انجام خدمتم به مردم نشده و بر روی عزم و اراده من تاثیر منفی نخواهد گذاشت.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه سخنان بابد در راستای خدمت به مردم و وحدت باشد عنوان کرد: تعامل سازنده با نماینده مردم در مجلس و امام جمعه پلدختر برای توسعه و پیشرفت شهرستان لازم و موثر خواهد بود
وی گفت: دولت تدبیر و امید در دو سال اخیر عملکرد و دستاوردهای چشمگیری داشته است .
ترابی نژاد، مهار تورم، توافق هسته ای و طرح نظام سلامت را سه دستاورد مهم دولت یازدهم بیان کرد وموفقیت تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان را تبریک گفت و افزود: فعال سازی پروژههای عمرانی راکد، ایجاد زیرساختهای اشتغال و رشد فزاینده اعتبارات از جمله توفیق دولت یازدهم در لرستان است که با تلاش استاندار لرستان صورت گرفته است.
وی پیروزی عزتمندانه تیم هستهای کشورمان را حاصل حمایتها، هدایتها و ارشادات مقام معظم رهبری، استقامت ملت ایران و تدبیر و برنامهریزی دولت و تیم دیپلماسی دانست و گفت: نتیجه توافق تاریخی هستهای، شکست تابوی تحریمهای ظالمانه است.
وی توافقات هسته ای را نشان از اعتماد جامعه جهانی به ایران دانست و افزود: با شرایط به وجود آمده و رفع تحریمها در آینده اقتصاد کشور رونق میگیرد، شرایط زندگی مردم بهتر از گذشته میشود و بستر مناسب برای تقویت همدلی و وفاق بین دولت و ملت فراهم میشود.
فرماندار پلدختر به مقایسه اعتبارات سال ۹۲ و ۹۳ پرداخت و گفت: اعتبارات مصوب این شهرستان در سال ۹۲ ، ۱۸۰میلیارد ریال بود که از این مبلغ ۳۴ میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده است و اعتبارات مصوب سال ۹۳ ، ۴۸۵میلیارد ریال بوده که ۴۰۵ میلیارد ریال آن تخصیص یافته که نسبت به سال ماقبل آن ۸۵۰ درصد رشد نشان میدهد .
ترابی نژاد به بخشی از پروژههای انجام شده در شهرستان اشاره کرد و افزود: اختصاص ۹۰۰ تومان برای تکمیل شهرک گلخانهای واشیان، دو میلیارد تومان پمپاژ آمیران کوشکی، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، پمپاژ میلیون، ۵۰۰ میلیون تومان ،پمپاژ جلگه خلج، دو میلیارد تومان برای اجرای پمپاژ زیودار، سه میلیارد و ۳۶۷ میلیون تومان برای پمپاژ واشیان،۱۱میلیارد تومان برای پمپاژ جایدر و همچنین ۳۰۰ میلیون تومان برای تکمیل پروژه ایستگاه بن بازه روستای چم مهر از عمده فعالیتهای انجام گرفته در شهرستان پلدختراست.
وی به بخش عمران شهری اشاره کرد و گفت: ۴۳۴ میلیون تومان جهت بهسازی آسفالت معابر، ۷۵ میلیون تومان دیوار ساحلی، تجهیزات و تاسیسات شهری ۳۲۵ میلیون تومان، کانل کوی تنگ علی۱۷۶ میلیون تومان، کانال کوی شهرداری ۱۵۴ میلیون تومان، پارک بانوان ۲۰۰ میلیون تومان که درمجموع ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار است که از این مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.
وی به پروژه استخر شنای پلدختر پرداخت و افزود: پروژه استخر شنا از سال ۸۷تا ۹۲ تنها پنج درصد پیشرفت فیزیکی داشته که با پیگیریهای انجام گرفته و اختصاص ۶۵۰میلیون تومان برای عملیات اجرایی آن خوشبختانه پیشرفت فیزیکی مطلوبی پیدا کرده و سوله آن نصب شده و حداکثر تا دهه فجرامسال به بهرهبرداری میرسد.
فرماندار پلدختر گفت: برای عملیات اجرایی مرکز بهداشت شماره یک شهر پلدختر ۷۰۰میلیون تومان اختصاص یافته که این پروژه در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
ترابینژاد با بیان اینکه درمانگاه تامین اجتماعی پلدختر ازپیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است اظهار امیدواری کرد: در موعد مقرر یعنی دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسد.
وی اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان برای برقرسانی به منطقه محروم تخت چان، چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان برای آب آشامیدنی روستایی را از فعالیتهای انجام گرفته در شهرستان پلدختر برشمرد.
منبع:ایلنا کد خبر:۲۹۲۶۱۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۰۳ ۱۶:۲۵:۴۴